Woon je wat klein of heb je niet heel erg veel ruimte? Dan helpen deze tips je zeker om een kleine ruimte groter te laten lijken! Lees je mee?

Een kamer groter laten lijken

In een kleine ruimte telt alles. We leren je graag hoe je een kleine ruimte groter kunt maken door simpelweg een paar slimme trucs toe te passen. Kleine kamers kunnen beperkend en ongemakkelijk aanvoelen. Maar bepaalde ontwerpconcepten houden zorgen ervoor dat interieurs veel ruimer lijken dan ze zijn. Kleurtechnieken, de juiste opstelling van de meubels en slimme verlichting zijn slechts enkele van de onderwerpen die we in dit artikel bespreken. We hopen dat deze ideeën je zullen inspireren.

Gebruik lichte kleuren en slimme contrasten

Hier lees je over hoe kleur gebruikt kan worden om een ​​ruimte groter te maken. Het gaat allemaal om optische illusie. Het is een algemeen bekend feit dat lichte kleuren een ruimte groter en helderder laten lijken. Lichte en heldere muren zijn meer reflecterend, waardoor een ruimte open en luchtig aanvoelt en hierdoor wordt het effect van natuurlijk licht gemaximaliseerd. Donkere kleuren hebben daarentegen de neiging licht te absorberen, waardoor een kamer kleiner lijkt. Selecteer voor een optimaal effect zachte tonen van gebroken wit, blauw en groen. Probeer je muurversiering en sierlijsten in een lichtere kleur te schilderen dan je muren. Door dit te doen, zullen de muren verder naar achteren lijken, waardoor je woonkamer groter lijkt.

Verlichting is een sleutelelement bij het openen van een ruimte

Door natuurlijk licht in de kamer te laten vallen, wordt het interieur geopend en ziet het er groter uit. Als je niet veel natuurlijk licht hebt, kun je een aantal creatieve effecten toevoegen met verlichtingsarmaturen. Je zult versteld staan ​​hoe deze kleine toevoeging een groot verschil kan maken. Als je toegang hebt tot natuurlijk licht, kun je de kamer via grote ramen direct in je huis verbinden met de buitenlucht, waardoor je ruimte niet langer wordt beperkt. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om “lichte” lampen op te hangen zoals die van Classicon. Dit merk heeft niet alleen prachtige Design hanglampen maar ook prachtige kandelaars. Mijn persoonlijke favoriet is de Selene Hanglamp. Nou zijn deze niet heel erg goedkoop. De &Tradition Hanglamp Mega Bulb SR2 is dan wel een heel leuk alternatief.

Zorg voor een opgeruimde kamer

Houd je kamer opgeruimd en georganiseerd. Houd spullen netjes geordend en uit het zicht, hierdoor zal de ruimte ordelijk en open voelen. Een rommelige kamer staat gelijk aan een kleinere kamer. Bedek je muren niet met veel foto’s. Een groot schilderij werkt beter dan een groep kleine schilderijen. Wanneer je een kleine ruimte wilt versieren, maak je een gebied of functie die de aandacht trekt. In de eetkamer zal dit waarschijnlijk de tafel zijn. In de slaapkamer is dit waarschijnlijk het bed. Houd de vloer zo open mogelijk. Dit is een van de belangrijkste manieren om een ​​gevoel van ruimte te behouden. Leg grote tapijten neer om de illusie van meer vloeroppervlak te creëren.

Handtekening Jamey