Hoewel Sinterklaas het feest van het jaar voor kinderen is, zitten veel volwassenen er niet echt op te wachten. Met deze tips maak je er ook voor jezelf een leuke avond van.

Focus op het gezelschap en de mensen waarvan je houdt

Hyperactieve, schreeuwende kinderen. Het hoort allemaal bij pakjesavond. Probeer je niet de focussen op de vele cadeaus, het eten, snoepgoed en de drukte, maar concentreer je op de mensen waar je die avond mee viert. Voer leuke gesprekken, evalueer de gebeurtenissen in het afgelopen jaar en geniet van de gezellige tijd samen.

Heb geduld met kinderen

Het is niet altijd makkelijk om je geduld te bewaren wanneer je omringt wordt door een roedel gillende kinderen, maar probeer het toch. Het is eens per jaar en voor kleintjes is het echt genieten.

Leuke spellen om het ijs te breken

Sinterklaas kan leuk zijn, maar kunnen vastlopen als mensen elkaar te goed kennen of elkaar juist niet kennen. We geven je wat voorbeelden van spellen voor Sinterklaas met superkorte en gemakkelijkere ijsbrekers om pakjesavond in beweging te krijgen.

Inpak wedstrijd

– Zorg voor cadeaupapier en rollen lint.
– Verdeel de groepen in teams van twee.
– Elk paar spelers staat naast elkaar met de handen aan elkaar vastgebonden.
– Elk team moet een pakket verpakken met alleen hun ongebonden handen.
– Bovendien moeten ze een strikje om het cadeau binden.
Het winnende team is degene die het pakket als eerst goed heeft ingepakt.

Pak het cadeau uit!

Je hebt een muts of een hoed nodig, een paar dikke handschoenen of ovenwanten, een geschenk verpakt in meerdere lagen papier en een of twee dobbelstenen, afhankelijk van hoeveel mensen er spelen.

– Plaats de verpakte prijs in het midden van de kamer met de hoed en handschoenen ernaast.
– Laat spelers in een grote cirkel zitten.
– De eerste persoon gooit met een dobbelsteen en als deze zes toont, rent deze persoon naar het midden, zet de hoed op en trekt de handschoenen aan en begint het geschenk één laag per keer uit te pakken.
– De dobbelstenen worden steeds doorgegeven, totdat er weer zes worden gegooid.
– Wanneer iemand nog eens zes gooit, rennen ze naar het midden, nemen de hoed en handschoenen en gaan door met het uitpakken van het geschenk.
De persoon die de laatste laag papier uitpakt, krijgt de prijs.

Kortom

Er is dus goede hoop voor 5 december, met wat geduld, een leuk gesprek met je familie en een spel dat iedereen aan het lachen maakt, kan pakjesavond ook voor volwassenen een hele geslaagde avond worden!

Handtekening Jamey