Besparen, besparen en nog een besparen. Tegenwoordig lijken we het allemaal te doen. We zullen ook wel moeten nu alles steeds maar duurder wordt. Besparen op onze vaste lasten hebben veel mensen al gedaan. Ze zijn bijvoorbeeld overgestapt van energieleverancier etc. Mocht je nu denken dat het dat is, dan heb je het mis. Je kunt namelijk ook heel goed besparen op jouw dagelijkse leven. Hoe? Met deze 5 tips hou je lekker geld over!

1. Lampen uit

Je energieverbruik kun je heel makkelijk omlaag brengen door overal je lampen uit te doen. Zeker nu in de zomer, maar ook in het voorjaar en een deel van de herfst, is het onnodig om telkens lampen aan te laten. Uit recent onderzoek van ExpressVPN blijkt namelijk dat er genoeg manieren zijn om op je energie te besparen. Ben je dus niet in een bepaalde ruimte? Lampjes uit! Ook eventuele nachtlampen trek je het best uit, want nu we in de zomer de rolluiken omlaag hebben i.v.m. de hitte gaan deze lampjes automatisch branden. Uittrekken dus! Wanneer je je hier bewust van bent en het goed toepast zul je merken dat het zich toch wat scheelt per maand.

2. Supermarktkoopjes

Dan de boodschappen, want jongens wat zijn die duur. Boodschappen doen is al lang geen gezellig uitje meer, want eenmaal bij de kassa schrik je je rot. Gelukkig heeft elke supermarkt allerlei koopjes. Dan bedoelen we niet de aanbiedingen van die week (ook fijn overigens), maar producten die nog maar kort houdbaar zijn. Hier heb je al snel 30 tot 50% korting mee, dus dat scheelt een boel. Wanneer jij het die dag opeet maakt het ook helemaal niet uit. Maak daar dus gebruik van!

3. Leftovers

Kook je wel eens teveel of heb je wel eens eten over? Veel dingen kun je bewaren tot de dag erna. Zet het in de koelkast en warm het de dag erna op. Eventueel een nieuw sausje erbij doet al wonderen wanneer de smaak iets achteruit is gegaan. Ook kun je met bepaalde losse ingrediënten die over zijn een geheel nieuw gerecht in elkaar toveren. Lekker creatief en het scheelt je in je portemonnee. Weggooien kan immers altijd nog.

4. Knutselen

Heb je bepaalde dingen voor in huis nodig die je ook goed zelf kunt maken? Doe dat dan! Vaak heb je de materialen al in huis of ken je iemand die nog wat heeft liggen. Zo maak je bijvoorbeeld heel makkelijk zelf leuke houten bloembakken van restjes planken, kun je een tof muurbordje maken van wat latjes en maak je een ophangrekje met wat gaas. Geen inspiratie? Dan is er altijd nog Pinterest!

5. Geef het door

Wij houden van opruimen en vaak kom je dan een boel dingen tegen die je niet meer gebruikt. Je kunt bepaalde dingen van waarde natuurlijk nog goed verkopen, maar weggeven aan bijvoorbeeld een goed doel of mensen die het goed kunnen gebruiken is nog mooier. Zo krijgen jouw spullen een nieuw leven en heeft de ander er lekker op bespaard. Win-win dus!