Als je het woord kralen hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan sieraden. Maar wist je dat je nog veel meer kunt doen en maken met kralen? Je kunt allerlei dingen in en rondom het huis versieren met kralen. Bijvoorbeeld een mooie hanger voor het raam of een saaie bloempot omtoveren tot iets moois. Maar ook bij andere hobby’s zoals scrapbooking of kaarten maken, kunnen kralen van pas komen. Je kunt kralen onder andere kopen bij een sieraden groothandel. Als je haakt of breit, kun je kralen ook op een leuke manier verwerken. Kortom, kralen zijn heel veelzijdig! In deze blog hebben we wat leuke inspiratie voor je verzameld. Wat ga jij maken?

Kleren versieren

Iedereen heeft wel kleren in de kast die niet vaak gedragen worden. Misschien heb je ook een favoriet shirt dat al veel gebruikt is en wat gaatjes heeft. Maar wist je dat je deze kleren met kralen kunt versieren en er nieuwe outfits van kunt maken die je graag wilt dragen? Je kunt bijvoorbeeld de bovenrand van een topje bedekken met kleine kraaltjes of steentjes. Voor bedrijven is het slim om eens op betaalbarekralen.nl te kijken om in te spelen op deze trend. Je kunt een mooi patroon of tekst borduren op een t-shirt met kralen. Op die manier geef je je kleding een persoonlijke touch en maak je er iets unieks van.

Scrapbooking

Scrapbooking is een hobby waarbij je allerlei creatieve projecten kunt maken met karton en papier. Denk aan mini-albums, fotoalbums, junk journals en kleine doosjes. Maar wist je dat je ook kralen kunt gebruiken in je scrapbook-projecten? Je kunt kralen als hangertjes op je creatie plakken of ze aan een touwtje bevestigen. Door kleine kettingen van kralen toe te voegen, geef je je creatie een mooie driedimensionale uitstraling. Het gebruik van kralen voegt extra detail en versiering toe aan je scrapbook-ontwerpen.

Wat is kettelen?

Kettelen is een techniek waarbij je kralen of stenen aan elkaar bevestigt met behulp van een kettel- of nietstift. Hierbij buig je een oogje aan het uiteinde van de kettel- of nietstift. Het verschil tussen een nietstift en een kettelstift is dat de nietstift een bol- of plat uiteinde heeft, terwijl de kettelstift een extra oogje als uiteinde heeft. Met een kettelstift kun je een langere hanger maken met meer kralen.

Hangers kopen

Je kunt er ook voor kiezen om al kant-en-klare hangers te kopen. Het is bijvoorbeeld leuk om een platte bedel aan een oorring te hangen en daarboven een ronde edelsteenhanger te bevestigen. Of je kunt een edelsteentube-hanger combineren met een edelsteenkraal-hanger. Er zijn nog veel meer leuke combinaties mogelijk.