Al een poosje staat er een hele leuke film op Netflix en Pathé Thuis, namelijk de film Ballerina. En hoewel ik dacht dat het een fase was begin ik nu toch wel te zien dat Noé dansen wel écht heel erg leuk vind. Tijd om haar dus maar naar balletlessen te gaan brengen?

Ballerina is een hele leuke animatie film over een jong meisje uit het weeshuis wiens droom het is om op dé balletschool van Parijs les te krijgen. De film zit vol met mooie muziek en dans scenes en uiteraard vind Noé dit prachtig. Zo mooi dat ze zelfs elke week de film zeker 3 keer wilt zien. Ze gaat er dan ook elke keer weer rustig voor zitten en tijdens de dans stukjes gaat ze mee dansen! Zo ontzettend schattig om te zien!

Mama, ik wil ook naar de balletschool

Ja, echt waar! Afgelopen week begon het in eens. Ze wilt ook naar de balletschool. Ik zette wat ballet filmpjes aan op TV en iedere keer weer begon ze prachtig mee te doen. Ze kan dan ook zo enorm geconcentreerd kijken. Ik begin dan al direct te twijfelen, want ik weet nog goed van mijzelf dat ik dan weer op ballet wilde, dan weer voetbal, en de week er na was het in eens paardrijden. Maar goed, de film Ballerina staat er al een hele poos op en ze blijft alles maar mee doen. Zou het dan toch echt zo zijn dat ballet gewoon haar ding is?

Proefles

Na wat rondkijken op internet kwam ik bij een balletschool in Nijmegen uit die ook peuterlessen aanbieden. Dit is speciaal voor kindjes van 3 tot 4 jaar. De mini ballerina’s worden in een echt balletpakje verwacht mét een mooi knotje in het haar. Dat gaat nog wel een uitdaging worden met haar krullende spriet haartjes. Even oefenen dus! Na een leuk gesprek aan de telefoon met de balletjuf heb ik gelijk een afspraak gemaakt voor een proefles. En volgende week is het dan zo ver en ga ik Noé naar haar eerste (proef)balletles brengen!

Ik ben zo enorm benieuwd hoe ze dit gaat vinden. Binnenkort vertel ik jullie met liefde over hoe het is gegaan!

Mama, ik wil ook naar de balletschool