Het is nog heel eventjes zomervakantie, maar zo langzamerhand moeten we ons klaar gaan maken voor het nieuwe schooljaar dat binnenkort weer gaat beginnen. Ook al zitten jouw kinderen op de basisschool, ook dan heb je wat voorbereiding nodig. Welke items niet mogen missen aan het begin van dit schooljaar? Wij vertellen het je vandaag!

Lunchtrommel

Bij veel basisscholen hanteren ze een continu-rooster, wat wilt zeggen dat je kinderen tussen de middag op school blijven. Fijn, want je hoeft ze niet voor een uurtje te halen en weer te brengen. De kinderen eten op school en dus is een lunchtrommel een echte must. Ook een apart fruitbakje is een aanrader, zodat alles per eetmoment gesorteerd blijft en vers in het bakje blijft zitten. Lunchtrommels hebben ze tegenwoordig in ontzettend veel soorten en opdrukken, dus er is altijd wel iets bij waar je kindje blij van wordt. Onze tip: kies een lunchtrommel met vakjes! Dat ziet er leuker en diverser uit en je kindje eet ongemerkt meer!

Drinkbekers

Hetzelfde geldt voor drinkbekers. Kies een drinkbeker die je makkelijk schoon kunt maken. Bekers met een rietje zijn prima wanneer je een fijn ragertje hiervoor hebt. Dit soort bekers zijn favoriet bij de kindjes, want het drinkt fijn en makkelijk. De kans op knoeien is hiermee ook minimaal. Koop ook zeker twee bekers per kind, want er is altijd wel eentje in de vaatwasser. Zo maak je het jezelf makkelijk en hoef je niet elke dag af te wassen. Tip! Een thermosfles is ook handig in de zomer want zo blijft het drinken langer koud.

Naamstickers

Heb jij de namen van jouw kinderen al in hun jassen, tassen en kleding staan? Het is jammer dat het tegenwoordig moet, maar voorzie alles van naamstickers! Je hebt speciale stickers die in textiel plakken en ook erin blijven plakken wanneer het in de was gaat. Zo is duidelijk dat het kledingstuk van je kind is en niet van iemand anders.

Jasje

Een nieuw schooljaar betekent ook een nieuwe look. Daar mag een nieuw fijn jasje niet bij ontbreken. Omdat we zo langzamerhand richting de herfst gaan, is een tussenjas heel fijn. Koop er eentje met capuchon, zodat tijdens regenachtige dagen je ook lekker te voet naar school kunt.

Gymoutfit

Past de gymoutfit van je kind nog? Zo niet, ga dan op tijd op zoek naar een nieuw broekje en shirt. Misschien zijn nieuwe gymschoenen ook wel nodig, want je kindje groeit immers snel. Gymkleding kun je shoppen bij de meeste sportwinkels, maar ook goedkopere budgetwinkels hebben soms fijne items. Koop ook meteen een nieuwe gymtas mee, zo is je kindje weer helemaal klaar voor een nieuw schooljaar!