In heel Nederland hebben we nu lekker zomervakantie. Misschien ben je wel al op vakantie geweest, misschien moet je nog gaan. In dit laatste geval hebben we vandaag wat fijne tips voor je, zeker wanneer je iemand bent die lekker last minute zijn koffer inpakt. Heb jij last van vakantiestress nog voordat je op vakantie bent? Na dit artikel niet meer!

Vakantiestress

Vakantiestress is een echt ding. Steeds meer mensen lijken er last van te hebben. Met vakantiestress wordt stress bedoeld die je ervaart door allerlei dingen die je nog moet doen voordat je vertrekt. Vaak is het iets dat we onszelf in ons hoofd halen, maar hoe dan ook…we hebben er zelf last van. Tijd dus om daar iets aan te doen! Last minute je koffer inpakken kan namelijk heel veel rust geven en is net zo prima.

Lijstje

Een paar dagen voordat je vertrekt maak je een lijst met wat allemaal mee moet. Specificeer het per persoon, zodat je ook tijdens het pakken per persoon kunt afstrepen. Wel zo handig, want je hebt misschien wel de zwembroek van je zoon ingepakt, maar vergeet met gemak de bikini van je dochter. Een lijstje kun je op internet vinden, maar onze tip is toch echt om dit zelf te maken. Zet hem in je computer, zodat je hier elk jaar weer op kunt terugvallen. Print hem ook meteen uit, zodat je kunt afstrepen wat je al in je koffer hebt.

Stapeltjes

Werk jij al met stapeltjes? Smijt niet zomaar direct alles in je koffer, maar maak eerst per persoon stapeltjes op je bed. Zo heb je een overzicht van hoeveel je per persoon hebt en neem je niet per ongeluk teveel mee. Ook een stapeltje (plekje) met toiletspullen en met reisproducten werkt heel handig.

Less is more

De less is more quote geldt niet alleen voor fashion en beauty looks, maar ook voor je koffer. Hoe minder je meeneemt hoe beter. Heb je voor elke dag twee verschillende setjes ingepakt? Haal daar dan gerust maar per dag een setje uit. De kans is namelijk heel groot dat je toch vaker hetzelfde aanhebt en je veel kleding onaangeroerd laat. Lekker thuislaten die handel dus!

Verdelen

Wanneer je eenmaal alles klaar hebt liggen dat mee moet in je koffer, dan is het tijd om je koffer in te pakken. Een hele fijne tip is om alles te verdelen. Ben je met vier personen en heb je vier koffers mee? Doe dan niet alles van één persoon in dezelfde koffer, maar verdeel het over alle vier de koffers. Wanneer een koffer kwijtraakt heb je altijd nog voor iedereen wat spullen bij je.

Rust

Eenmaal klaar en alles ingepakt? Dan is het tijd om te genieten van de rust. Er zullen vast en zeker nog wel wat dingen door je hoofd schieten die je misschien vergeten bent of waarover je twijfelt of je ze mee moet nemen. Laat dat lekker gaan. Op de plaats van bestemming hebben ze ook winkels, dus ben je echt wat vergeten, dan haal je dat lekker daar!