De vakantie is in volle gang! Heb jij je vakantie nog tegoed? Dan hebben wij hierbij een handig blog voor je met fijne tips voor onderweg! Ben je al geweest? Sla dit artikel dan op voor een volgende reis.

Tablet of mobiel

Eerlijk is eerlijk, met schermpjes krijg je kinderen meestal wel rustig. Even fijn een filmpje kijken of een spelletje doen, zeker met een autovakantie is dit erg fijn. Maar hoe doe je dat zonder internet? Geen probleem, zorg voor een Sim only abonnement. Via Simpel kun je goedkoop een Sim Only abonnement afsluiten en kan je kindje ook in het buitenland een filmpje kijken of spelletje doen. In tablets kun je ook een sim kaart doen, zodat je ook daarmee kunt internetten. Wil je niet te veel schermtijd voor je kids? Spreek dan samen een eindtijd af, bijvoorbeeld wanneer jullie een stop hebben.

Speeltafel of organizer

Ik hoor je denken: “een speeltafel voor onderweg?”. Laatst zag ik op Facebook een gezin wat voor de kinderen op de achterbank een speeltafel had. Dit is een uitklaptafeltje wat je over het kindje kan zetten en waar ze dan heerlijk op kunnen spelen. Denk aan duplo, lego, kleuren of net wat je kindje leuk vindt. Uren vermaak en dat scheelt een hoop gezeur! Er zijn ook auto organizers die je aan de stoel voor je kindje kunt hangen. Hier kunnen ze zelf in stoppen wat ze graag mee willen nemen voor onderweg zoals speelgoed en een tablet, maar je kunt hier ook wat te eten en drinken bij doen.

Mocht je ook streaming diensten zoals Netflix of Disney + hebben, dan kan je ook een aantal films en/of series vooraf downloaden. Dit scheelt je een hoop data verbruik onderweg en zo kunnen je kinderen (of jijzelf) je favoriete films en series onderweg kijken. En ook zonder internet!

Kleine cadeautjes

Ook een tip die ik veel voorbij zie komen: neem wat kleine cadeautjes mee voor onderweg. Spreek bijvoorbeeld met je kids af dat ze iedere 2 uur een kleinigheidje krijgen. Hiermee kun je voorkomen dat ze erg gaan zeuren en kunnen ze uitkijken naar wat leuks. Een aantal tips voor kleine autocadeautjes: knuffeltje of popje, verrekijker, doe-boek, raamstickers, boekje of een luisterboek. Je kunt ook een verrassingstasje maken voor je kinderen, die je klaarzet in de auto wanneer jullie gaan vertrekken.

Autospelletjes

En nog een fijne tip die geen geld kost: autospelletjes. Je kunt met het hele gezin samen kleine spelletjes doen tijdens de rit, bijvoorbeeld:

Wie het eerste de … auto ziet. Kies een kleur naar keuze en laat de kinderen als eerste die kleur auto spotten.
Wie ben ik? Normaal doe je dit met een Post-It op je hoofd, maar bedenk nu zelf iemand en laat de anderen raden.
Woordslang maken. Hierbij moet je een woord zeggen, bijvoorbeeld een dier zoals aap, en dan moet de volgende een dier zeggen die begint met de letter ‘p’. Je gaat door tot niemand meer iets kan verzinnen.

Wat is jouw ultieme tip voor een autovakantie?