peuterboeken lezen

Op regenachtige dagen is er niets lekkerders dan samen op de bank een boekje lezen. Maar wat zijn nou écht leuke peuterboekjes? Ik heb er een aantal op een rijtje gezet voor je!

1: Leeuw, waar ben je?

Dit is een ontzettend leuk boekje waarbij je eigenlijk een soort van Kiekeboe aan het spelen bent met je kindje. Noé vind het altijd erg leuk om dingen te zoeken en aan te wijzen. De dieren in dit boekje zitten verstopt achter een flapje waardoor de kindjes écht even moeten zoeken naar het dier. Zo leren ze niet alleen de dieren kennen, maar ook zoeken.

Leeuw, waar ben je €9,99 bij Bol.com

2: Aapje in bad

Aapje in bad is super leuk om voor het badderen even voor te lezen. Zo weet je kleintje gelijk wat er gaat gebeuren na het lezen. Naast Aapje in bad zijn er nog een aantal boeken uit deze reeks over bijvoorbeeld het slapen gaan en spelen.

Aapje in bad €9,95 bij Bol.com

3: Nog even een kusje erop

Ook in dit boekje gaat het weer over een dier. Namelijk een konijntje dat is gevallen. In dit lieve voorleesboekje wordt vallen en opstaan een interactief spel. Peuters worden aangemoedigd Klein Konijn te troosten.

Nog even een kusje erop €8,99 bij Bol.com

TIP: Kijk eens bij Kruidvat in de boekenschappen. Hier hebben ze heel vaak super leuke peuterboeken voor een heel fijn prijsje!

4: Kikker

Onlangs heb ik een oproep gedaan op mijn Instastories met daarin de vraag welke peuterboeken mijn lezers aanbevelen. Een van de meest aanbevolen boekjes waren die van Kikker. Ik ben dus gelijk bij de Bruna wezen kijken en ik moet je zeggen dat de flapjesboeken wel écht heel erg leuk zijn!

Kikker – waar is Kikker? €8,99 bij Bol.com

5: Dribbel

Wie kent Dribbel nou niet. Ik ben er vroeger mee op gegroeid! Maar heel eerlijk was ik het al weer een beetje vergeten. Tot een van mijn lieve volgers mij er even aan herinnerde. Ook Dribbel heeft ontzettend veel boekjes!

Dribbel kinderboeken vanaf €8,99 bij Bol.com

Hopelijk heb jij net als mij weer een leuk lijstje met peuterboekjes om vooruit te kunnen. Heb je nog tips? Laat ze dan even achter in de comments!

5x de leukste peuterboekjes om samen te lezen