Autostoeltjes zijn niet meer weg te denken indien je spullen aan gaat schaffen voor je kind. Het begint al bij een paar rompers, kinderwagen en kinderkamer, maar een autostoeltje mag ook zeker niet ontbreken. Zeker niet als je jouw kind veel met de auto gaat vervoeren, dan is het een essentieel gebruiksvoorwerp om aan te schaffen. Ik vertel je in dit artikel waar je op moet letten. Lees je mee?

Allereerst is een autostoeltje verplicht, maar je wilt natuurlijk ook niet dat jouw kind iets overkomt en veiligheid is natuurlijk essentieel. Hieronder behandelen we wat meer dingen omtrent de aanschaf van een kinderstoeltje.

Het aanschaffen van een kinderautostoel doe je niet zomaar. Het is belangrijk om vooraf wat dingen te weten:

  • Hoe groot jouw kind is?
  • Wat voor autostoel je wilt?
  • Bij baby’s begin je altijd met een maxi cosi.
  • Welk merk je wilt.

Daarna kun je het beste kijken wat voor jou belangrijk is. Moet het stoeltje kunnen draaien? Moet het licht of zwaar zijn? Hoe en waar gebruik je het? Daarna kun je eventueel gaan informeren bij een winkel. Je kunt kijken wat bij je past en wat je belangrijk vindt.

Hoe kies je een kinderautostoel?

Voor je op pad gaat is het ook goed om even na te denken over het volgende;

  • Of je de kinderstoel voor- of achter in de auto zet.
  • Of er nog kinderstoelen naast moeten.
  • Of het een brede of smalle autostoel moet zijn.
  • Of er adapters onder moeten kunnen om deze op de kinderwagen te kunnen plaatsen.

Indien je dit weet in combinatie met het gewicht van jouw kind kun je goed voorbereid op pad om een autostoeltje aan te schaffen.

Een aantal van mijn keuzes ligt ik hieronder nog even toe.

MaxiCosi AxissFix Air

De Maxi Cosi AxissFix Air is het eerste stoeltje wat jouw kind volledig beschermd. Het is een kinderautostoel dat is voorzien met geïntegreerde airbags en ook voorzien van een hoge stoelpositie in de auto. Het heeft geïntegreerde airbags aan de zijkant conform Isize en deze zorgen voor optimale bescherming van jouw kind. Je kunt het autostoeltje bij ikwordmama.nl online bestellen.

Cybex Sirona S I-SIZE

De Cybex Sirona S I-SIZE is een autostoeltje waar jouw kindje vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar in kan zitten. Het is een stoeltje dat voorzien is van optimale veiligheid, hier staat Cybex ook echt om bekend. Wat voor ons een doorslag gevend iets was is dat deze autostoel ook 360 graden kan draaien en met 1 hand te bedienen is. En wanneer je kleintje dan in slaap valt kun je hem ook heel gemakkelijk in een ligstand zetten.

Een laatste tip, kijk niet alleen naar het design. Het is natuurlijk leuk als hij er mooi uitziet, maar het is vele malen belangrijker dat hij veilig is voor je kindje. Maak vooraf een lijstje met je wensen en ga dan advies inwinnen bij een winkel of op de websites van diverse aanbieders.

Welk autostoeltje heb jij gekozen voor jouw kleintje?

 

Autostoeltje kopen? Hier moet je op letten.