Iets waar ik helemaal niet bij stil had gestaan. Anticonceptie ná de zwangerschap. Tja, het is eigenlijk best logisch. Maar waar kies je voor? Ik vertel je graag over mijn keuze, de implanon. 

Zoals ik al zei had ik er helemaal niet over nagedacht. Voor mijn zwangerschap kreeg ik elke drie maanden de prikpil. Maar vooral het afkicken hiervan was een hel. De hormonen gierde door mijn lijf en ik kreeg last van allemaal vervelende kwaaltjes. Ik had mezelf dus al voorgenomen NOOIT meer de prikpil te nemen. Dit is echt troep voor je lijf. Bij het vertrek uit het ziekenhuis kreeg ik een flyer mee met allemaal informatie over anticonceptie. Ik vond het een beetje gek, ik was immers net bevallen. De verloskundige zag dit en legde me uit dat ze heel regelmatig 10 maanden later alweer mensen op de verloskamer terug zagen omdat ze niet hadden stil gestaan bij het feit dat je uber vruchtbaar bent na de bevalling. Je lijf heeft namelijk al een warm bedje klaar staan. En gezien ik (voorlopig) echt geen kids meer wil ben ik gelijk hard gaan nadenken over het soort anticonceptie wat ik zou willen.

Anticonceptie

Vergeetachtig!!

Elke dag een pilletje nemen zou heel makkelijk moeten zijn. Maar als ik iets vergeet is dat het wel. De prikpil heb ik afgezworen en een spiraaltje laten plaatsen durf ik echt niet. Zeker niet na alles wat er met mijn lijf is gebeurt de afgelopen maanden. Eerst maar eens rustig weer mijn oude zelf worden.

Ik had al een paar keer wat gehoord over de implanon. Dit is een klein staafje wat in je arm word aangebracht. Deze blijft (als je wilt) 3 jaar zitten en geeft continue hormonen af.

Bijwerkingen..

Sommige mensen worden van de pil neerslachtig, of krijgen hoofdpijn. De ander komt wat kilootjes aan. Elke soort pil heeft zijn bijwerkingen. Maar zover ik kon lezen heeft de implanon geen hele gekke dingen die de andere pillen niet hebben. Je kan alleen na het plaatsen een gezwollen en/of blauwe plek krijgen. Belangrijk om te weten is dat het anticonceptiestaafje geen stopweek heeft. Dit betekent dat je zelf geen invloed kunt uitoefenen op de timing van je menstruatie omdat je deze niet kunt overslaan, verschuiven of uitstellen. Sommigen vrouwen worden zelfs helemaal nog meer ongesteld of worden juist erger of vaker ongesteld. Het kan dus voor iedereen verschillen. Simpel gezegd moet je dus gewoon even een paar weken afwachten om te zien wat het voor jou doet.

Het plaatsen van de implanon is vrij makkelijk  wel moet dit gedaan worden door een arts of assistent. Het plekje in je arm word eerst verdoofd en dan word er een klein sneetje in je een gemaakt waar het implantaatje door word ingebracht. Je voelt er niks van en het is echt binnen no-time gebeurt! Mochten er zich gekke dingen bij mij ontwikkelen dan laat ik het zeker weten!

Wat voor een anticonceptie gebruik jij?

Handtekening Jamey