Door Gabriëlle: Steeds meer mensen willen een mooie stedentrip maken naar Praag. Ik ben gek op Praag dus dat begrijp ik maar al te goed. Vaak krijg ik de vraag: wat zijn nou de tips & tricks voor Praag? Vandaag zet ik de 5 belangrijkste op een rijtje!

Tip 1: Koop een dagkaart voor het openbaar vervoer

Praag is een vrij grootte stad met veel bezienswaardigheden. Als je veel wilt zien, dan heb je het openbaar vervoer zeker nodig. Het openbaar vervoer in de stad is perfect geregeld en de kosten van een dagkaart zijn laag. Voor €4 heb je een dagkaart die 24 uur geldig is en waarmee je in de bus, tram en metro mag gaan. Zo kun je in een korte tijd veel van deze mooie stad ontdekken.

Tip 2: Kies voor een hotel iets buiten de stad

In Praag zijn de prijzen over het algemeen niet hoog, maar een hotel midden in het centrum is aardig aan de prijs. Toen ik in Praag was, hadden wij een hotel net iets buiten te stad. Door het goede openbaar vervoer ben je binnen 10 minuten in het centrum en betaal je al snel de helft van de prijs van een hotel in het centrum.

Tip 3: Zorg dat je altijd Tsjechische kronen op zak hebt

Vaak als ik een stedentripje maak dan pin ik in alle winkels of restaurants en heb ik geen lokale valuta op zak. In Praag is het wel aan te raden om Tsjechische kronen op zak te hebben. Als je bijvoorbeeld de lokale lekkernij Trdelnik wilt eten dan kun je dat alleen contant betalen. Ook de entree voor sommige bezienswaardigheden kun je alleen in cash betalen.

Tip 4: Vlieg voor een weekendje naar Praag

Het grote voordeel van Praag zijn de vluchtprijzen en tijden. Een retourtje naar Praag kun je makkelijk voor onder de €100 scoren en het vliegtuig brengt je binnen 1,5 uur in de Tsjecische hoofdstad. Er gaan meer dan vijf directe vluchten per dag vanaf Amsterdam en daardoor zit er altijd wel een voordelige tijd bij. Je kunt makkelijk een weekendje naar Praag vliegen en de hele stad ontdekken.

Tip 5: Bezoek de mooiste plekjes van de stad

Natuurlijk is het belangrijk om de mooiste plekjes van de stad te ontdekken, daarom ga je tenslotte naar Praag. Een kleine opsomming van de mooiste plekjes van Praag:
– John Lennon muur
– Waterrad Certovka en liefdesbrug
– Karelsbrug
– Petrintoren
– St. Giles kerk
– Klementinum

Bedankt voor je geweldige tips Gabrielle! Op zoek naar nog meer leuke reistips? Kijk dan eens op Globegirl.nl! Ben jij wel eens in Praag geweest? Heb je wat aan deze tips & tricks?