De mooie Britse hoofdstad aan de andere kant van de zee, is een populaire stedentripbestemming. Ook voor mij is het een heerlijke bestemming waar ik het liefst wel ieder jaar naartoe ga. Er zijn veel dingen in de stad die aan de prijs zijn, maar er zijn gelukkig ook voldoende gratis dingen te doen.

Platform 9 ¾

Voor de Harry Potter fans een must see, het perron van de films kun je vinden in King’s Cross Station. Je kunt hier gewoon gratis naartoe gaan en jezelf even in de Harry Potter films bevinden. Gaaf toch?

Piccadilly Circus

In New York heb je Times Square en in Londen heb je Piccadilly Circus, het bijzondere plein heeft grote billboards met de nieuwste reclames erop. Het is het leukste om deze plek ’s avonds te bezoeken met alle lichtjes.

Groen, groener groenst!

Hyde Park en Green Park

Na een dagje in de stad, kun je hier even tot rust komen. Deze twee stadsparken zijn mijn persoonlijke favoriet. Als je tijd wilt doden kun je hier helemaal neer ploffen en genieten van het groen om je heen en alle eekhoorns die langs springen.

Primrose Hill

Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Je kunt de heuvel gewoon oplopen en genieten van het uitzicht. Veel locals gebruiken het park om lekker te picknicken en ondertussen het stadsleven te ontvluchten. Je kunt dit goed combinatie met de Camden Market die zich niet heel ver van de heuvel bevindt.

National Gallery

De nationale galerij van het land met pronkstukken bevindt zich in Londen. Je het museum geheel gratis bezoeken en je ogen uitkijken. Het is wel slim om hier voldoende tijd voor uit te trekken want je kunt hier makkelijk drie uur rondstruinen en genieten van alle kunst. Zelfs voor mensen die niet gek zijn op kunst is het de moeite waard.

TIP! Klik hier voor wat mooie Instagram Hotspots in Londen.