Een goede nachtrust is oh zo belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. Zeker als ouder, want kinderen grootbrengen kost veel energie. Wanneer je kinderen hebt weet je dat een goede nacht slaap niet altijd vanzelfsprekend is. Daarom geven wij je vandaag 5 fijne slaaptips voor een goede nachtrust. Doe er lekker je voordeel mee!

1. Stel je slaapschema in

Onze smartphone hebben we bijna altijd in onze handen, dus maak ook hierbij daar goed gebruik van. In je smartphone kun je namelijk een heus slaapschema instellen. Je stelt je slaaptijd in en de tijd die je moet opstaan (al dan niet met wekker). Een tijdje voordat je naar bed ‘moet’ herinnert jouw smartphone je eraan dat het tijd is om af te schakelen. Op die manier lig je elke dag op dezelfde tijd in bed en dat is heel belangrijk! Een consistent slaapschema helpt je lichaam namelijk om een gezonde slaap-waakcyclus te behouden, waardoor je makkelijker in slaap valt en beter slaapt. Niet voor niets zeggen we rust en regelmaat 😉

2. Creëer een rustige slaapomgeving

Wanneer jouw slaapkamer een heerlijke oase van rust is, dan is de kwaliteit van jouw slaap hoogstwaarschijnlijk ook veel beter. Denk hierbij aan rustige kleuren, maar ook een goede donkere en stille kamer. De juiste temperatuur ligt tussen de 18 en 22 graden en zet ook een raam op klapstand voor frisse lucht. Ook een comfortabel matras en een goed kussen is een must!

3. Investeer in kwaliteit beddengoed

Het klinkt zo onbelangrijk, maar eigenlijk is het heel belangrijk: beddengoed! Investeer daarom in goed en kwalitatief beddengoed. Denk bijvoorbeeld aan een lekker groot dekbedovertrek 240×220 cm. in een luxe zachte stof die mooi blijft tijdens het wassen en drogen. Doordat het fijner aanvoelt op je lichaam slaap je sneller en beter. Ook stof dat ademt is veel beter voor je slaapkunst!

4. Ontspannen!

Ontspannen voordat je naar bed gaat is heel erg belangrijk. Je zult het vast wel herkennen: wanneer je thuis komt van een feestje ben je veel te druk om te kunnen slapen. Je moet letterlijk even afschakelen en de rust vinden. Zet de tv even aan of nog beter; lees een boek. Zet een fijne meditatie op of luister naar rustgevende muziek. Hierdoor wordt je geest wat rustiger, waardoor je sneller en makkelijker in slaap valt.

5. Wees gezond!

Een gezond lichaam functioneert het best. Dat betekent voor slapen dat je een betere kwaliteit slaap hebt en bijvoorbeeld ook sneller inslaapt in plaats van liggen te woelen. Beweeg regelmatig, zoals bijvoorbeeld een rondje wandelen of fietsen. Beperk ook de inname van cafeïne en alcohol, want dit kan slaap tegengaan.