Nog even en dan is het weer het gezelligste feestje van het jaar, namelijk Koningsdag. De dag dat bijna iedereen vrij is, het vaak goed weer is en we met z’n allen op pad gaan. Of je nu naar een geweldige feestje gaat of er met de kids op uit trekt…niets is leukers dan je geheel te hullen in Oranje. Er zijn tal van outfits in het oranje thema, zowel voor jezelf als voor je kids, maar wist je ook dat je hele leuke make-up in dit thema kunt scoren? Vandaag geven we je wat leuke make-up tips voor Koningsdag!

Oogschaduw

Om meteen maar heel feestelijk in huis te vallen kun je oranje oogschaduw dragen tijdens Koningsdag. Kies voor lekker fel en opvallend om die sfeer meteen goed erin te hebben. Vind je het een beetje too much of twijfel je eraan of het jou wel goed staat? Kies dan voor een abrikoos tint, welke een beetje naar oranje neigt. Dit ziet er wat zachter uit, maar doet evengoed dienst.

Lippen

Voor je lippen draag je natuurlijk oranje lipstick! Of wat dacht je van rood, wit en blauw? Bij dit laatste idee moet je wel wat precies te werk gaan en kun je het niet zomaar even snel bijstiften. Gebruik hiervoor dan ook hele goede waterproof make-up, zodat het lekker lang goed blijft zitten.

Wangen

Onze wangen voorzien we vaak van een blush, zoals de kleur Innocent Peach van Clinique. Meestal zit deze in de roze tinten, omdat dat een natuurlijk effect geeft. Met Koningsdag mag dat anders en kiezen we voor een abrikoos kleur of oranje! Lekker vrolijk! Mocht deze van Clinique wat buiten budget vallen, kies dan deze van Bourjois!

Vlaggetjes

Wil je het nog iets feestelijker maken dan enkel met make-up een look maken? Dan kun je ook vlaggetjes aanbrengen op je wangen. Doe dit met of zonder een blush eronder, beiden werkt uiteraard helemaal prima. Met een oranje/abrikoos kleurige blush eronder ziet er net wat leuker uit. Voor de vlaggetjes kun je speciale stiften halen waarmee je meteen drie kleuren op je wangen stift. Ook kun je met losse kleuren zelf een vlaggetje maken. Spray vervolgens even na met een make-up fixer zodat het extra lang goed op zijn plek blijft zitten.

Glitters

Om je look nog feestelijker te maken kun je glitters gebruiken. Breng ze aan over je oogschaduw, subtiel op je wangen en decolleté. Alles kan en alles mag, want het is uiteraard feest! Ook wat subtiel glitters aanbrengen op eventuele vlaggetjes is erg leuk. Tip: kinderen worden hier ook heel blij van, dus voorzie hun ook zeker van wat glittertjes!