een dagje niets doen

Als ik iets lastig vind is het wel om niets te doen. Niet dat ik altijd mega druk ben hoor, maar ik vind het gewoon ontzettend lastig om stil te zitten en niets te doen. Toch is een dagje niets doen prima. En in dit artikel vertel ik je waarom.

Even bijkomen van de rest van de week

Wanneer je een hele week hard gewerkt hebt of veel hebt meegemaakt heeft je brein af en toe ook even rust nodig om weer bij te komen. Klinkt misschien gek, maar het is toch echt zo. Alles verwerken wat er de afgelopen tijd op je af is gekomen kan best vermoeiend zijn.

Nieuwe inspiratie opdoen

Wanneer je weer helemaal bent opgeladen ontstaan de beste ideeën. Ik vraag mij alleen wel eens af of dit komt omdat ik mij dan verveel en dingen zoek om te doen of omdat ik weer vol nieuwe energie zit.  Wat het ook is, het werkt wel! Zo kwam ik ook op het idee om bepaalde dingen in huis te veranderen en bijvoorbeeld om te gaan vloggen.

Tijd voor jezelf en je gezin

Dit vind ik toch wel een van de allerbeste reden waarom een dagje niets doen gewoon prima is. Gewoon even wat tijd voor jezelf en/of je gezin. Gewoon lekker niets anders dan samen op de bank hangen met een feel good serie. Een heerlijk relaxed pyjama dagje. Ik vind het dan ook zo leuk om te zien hoe Noé zich helemaal zen voelt en lekker met ons wilt spelen.

Tijd om eens een boek te lezen

Dit is toch een perfecte reden? Gewoon even de tijd en rust om een boek te lezen. Iets wat ik zelf al maanden uitstel omdat ik er gewoon niet aan toe kom. Wanneer ik dan toch een dagje helemaal niets heb lees ik zo’n goed boek in een ruk uit.

Ontstressen

Wanneer je in een stressvolle omgeving werkt is zo’n dagje niets doen echt ontzettend belangrijk. Even de stress laten gaan en gewoon de rust nemen die je hoofd en lichaam nodig hebben. Ben je net als mij en vind je het lastig om dan thuis op de bank te liggen of op bed? Denk dan eens na over een dagje naar de Spa of iets. Neem in ieder geval regelmatig even de tijd om te relaxen en te ontstreden.

Zelf merk ik dat ik meer hoofdpijn krijg als ik te gestressed ben. En als ik dan niet een dagje rust neem of gewoon even helemaal niets doe dan wordt het alleen maar erger. Dus soms is het gewoon echt even nodig. Doe jij ook wel eens een dagje helemaal niets?

5 redenen waarom een dagje niets doen prima is