Onze woonkamer wordt onze vaste verblijfplaats in de herfst en winter. Waar we vooral in het voorjaar en de zomer buiten te vinden waren brengen we nu met name binnen door. Een gezellig huis is dan heel fijn, want wanneer je het binnen gezellig hebt is het er fijn vertoeven. Een van de manieren om jouw huis gezellig te maken is met wat leuke dingen op jouw dressoir. Geen idee wat erop kan en wat leuk is? Wij geven jou vandaag 5 tips!

Een dressoir, deze lage kasten doen het goed in allerlei ruimtes. Je hebt er lekker veel opbergruimte door, maar blijft dat open gevoel houden doordat ze niet de hele muur in beslag nemen. Bijkomend voordeel is dat je er de nodige leuke accessoires en woonspullen op kwijt kunt. Met deze 5 tips heb jij het dressoir van jouw dromen!

1. Geen rommel

Het grote nadeel van een dressoir is dat je er al snel allerlei rommel op legt. Je kent het vast wel, je moet even je handen vrij maken en legt de post, andere papieren of speelgoed even op het dressoir om het daar te parkeren. Foute boel, want grote kans dat deze spullen er dagen blijven slingeren en jouw dressoir een grote puinhoop is. Hou het opgeruimd en leg niet zomaar alles op jouw dressoir, maar berg het meteen op waar het thuishoort.

2. Vaas met droogbloemen

Een vaas met mooie droogbloemen mag zeker niet ontbreken op jouw dressoir. Kies een combinatie van kleuren in je droogbloemen die heel goed passen bij jouw interieur. Ga niet enkel voor dezelfde kleuren, maar kies bijvoorbeeld één accentkleur. Hiermee springt jouw boeket eruit! De vaas mag er ook zeker uitspringen. Investeer daarin, want juist daarmee heb je een echte eyecatcher te pakken.

3. Kandelaars

Heel leuk en gezellig in het najaar zijn kaarsjes. Tegenwoordig zijn de dinerkaarsen helemaal hip. Ga voor mooie kandelaars en zet daar toffe kaarsen in. Ze hoeven niet allemaal hetzelfde te zijn, een mix is namelijk heel erg leuk. Denk bijvoorbeeld aan een kleinere dinerkaars en een zogeheten twisted candle. Staat erg leuk en ’s avonds maakt dit een gezellig hoekje.

4. Statement piece

Een statement piece mag niet ontbreken, want hiermee maak je jouw styling af. Dit hoeft overigens niets groots te zijn, klein kan ook wonderen doen. Ga voor bijvoorbeeld een klein kunstwerk van een designer, zoals de Prickle van Pols Potten of mooie edelstenen. Wanneer het mooi bij de rest van jouw interieur past maakt het jouw dressoir compleet.

5. Poster

Tot slot niet iets voor op jouw dressoir, maar voor erboven. Omdat dit soort kasten altijd laag zijn heb je veel muur erboven over. Zonde om dit leeg te laten. Vul deze ruimte op met mooie posters incl. mooie houten lijsten. Dat ziet er superchic uit en het voordeel van dit soort posters is dat je ze makkelijk kunt vervangen wanneer je wat anders wilt.