Wanneer het buiten kouder wordt, merk ik dit vaak direct aan mijn handen. Ze worden droger, hebben sneller velletjes of sneetjes en ze voelen gewoon minder fijn aan. In de winter is de juiste handverzorging daarom erg belangrijk. In dit blog deel ik een aantal fijne tips voor zachte handen met je.

Handcrème to the rescue!

Als er iets is wat ik maar al te graag gebruik in de winter, is het wel een fijne handcrème. Ik heb er standaard een bij in mijn tas en ook thuis liggen ze op een aantal plekken. Handcrème is verzorgend, werkt snel, zorgt voor zachte handen en ruikt vaak ook nog super lekker. Zeker wanneer je net zoals ik snel last hebt van droge handen, is het een musthave om te gebruiken. Ik doe standaard altijd na het douchen handcrème op, omdat mijn handen dan vaak nog droger zijn. Ook doe ik gedurende de dag nog wel eens handcrème op, bijvoorbeeld tijdens het werken. Let wel op dat je niet te veel smeert, je handen kunnen er ook aan gewend raken en dan verliest het de werking.

Handmasker

Zijn je handen echt droog en werkt zelfs een handcrème niet meer optimaal? Dan is een handmasker wat voor jou. Een handmasker is een verzorgend product in de vorm van handschoenen. Je doet de handschoenen aan en laat ze zo’n 10 tot 20 minuten intrekken, aangeraden wordt om dit 1 tot 3 keer per week te doen wanneer je last hebt van droge handen. Het resultaat: zachte, gehydrateerde handen en verzorgde nagels.

Mijn top 3 producten voor handverzorging

Door mijn droge handen heb ik al aardig wat producten getest. Inmiddels heb ik mijn ultieme favorieten wel gevonden en die deel ik graag met je!

  • Bioderma Atoderm Cream Hand & Nails. Wanneer je zeer droge handen hebt, is dit echt een heerlijk product! Soms heb ik dagen dat ik zelfs kleine sneetjes heb in mijn handen door de droogheid, dan is dit product echt een redder.
  • Vaseline Hand Care. Vaseline is sowieso altijd goed en de handcrème is ook erg fijn. Deze heb ik vaak in mijn tas om mee te nemen onderweg. Dit product van Vaseline verzorgt niet alleen je handen, maar ook je nagels. Ideaal!
  • KOCOSTAR Hand Moisture Pack. Dit handmasker gebruik ik regelmatig in de winter wanneer ik mijn handen wat extra verzorging wil geven. Niet te missen tijdens een middagje me-time!

Hoe verzorg jij jouw handen het liefst?

Tips voor handverzorging in de winter