Op het moment dat ik dit schrijf is het buiten regenachtig en mistig weer, de perfecte tijd om de herfst garderobe tevoorschijn te halen! De zomerjurkjes kunnen weer opgeborgen worden en de warme truien de kast in. In dit blog deel ik een aantal handige tips met je om jouw kledingkast uit te zoeken en te sorteren op seizoen.

Zorg voor een goede kledingkast

De basis van een garderobe begint bij een fijne kledingkast. Is jouw kleding wel toe aan nieuwe kastruimte? Combineer dan de seizoenwissel meteen met nieuwe kledingkasten. Zo kun je gelijk met een frisse start jouw herfst garderobe inruimen. Zelf heb ik momenteel twee kledingkasten, wat misschien erg luxe is, maar ook heel fijn! Zo heb ik genoeg hang- en legruimte voor mijn kleding en is het overzichtelijk wat ik allemaal heb. Heb je maar ruimte voor een kledingkast? Kijk dan of je misschien een los kledingrek erbij kunt zetten voor je hangkleding zoals blazers en lange jurken, zo heb je meer legruimte in je kledingkast.

Maak een selectie

De wissel van seizoenen is ook de perfecte tijd om eens goed door je kleding heen te gaan. Waarschijnlijk heb je een hoop items hangen die je eigenlijk niet meer draagt. Zonde van de ruimte! Zorg voor een vrije dag, lege zakken/bakken en volg het volgende stappenplan:

  • Neem ieder kledingstuk even in je hand en bedenk of je dit wil houden. Zo ja, dan ruim je het netjes op in je kledingkast of in een bak/zak met zomerkleding voor het volgende seizoen. Zo nee, dan op de ‘weg’ stapel!
  • Heb je kleding die je niet veel draagt, maar ook niet weg wilt doen? Bewaar ze dan en doe ze vervolgens bij de volgende seizoenwissel alsnog weg als je ze niet hebt gedragen.
  • Bekijk van ieder kledingstuk op de ‘weg’ stapel of je dit kunt verkopen, bijvoorbeeld via Vinted of Marktplaats, iemand anders er blij mee kunt maken (kringloopwinkel/vrienden/familie) of dat het weg moet als het kapot/vies is. Door het te verkopen verdien je er ook nog een zakcentje mee!

Shopping time!

Zo, je (nieuwe) kledingkasten staan, je hebt opgeruimd en geselecteerd en je bent klaar voor het nieuwe seizoen! Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends, kleuren en items. Ga daarom even lekker een dagje de stad in en trakteer jezelf op wat nieuwe kleding. Een paar fijne items die je de hele herfst/winter door kunt dragen zijn ideaal, zoals een jurkje, warme trui en fijn vest. En van shoppen worden wij allemaal blij toch?!

Heb jij jouw garderobe al gewisseld?