Al je kleine kinderen hebt weet je dat je huis lang niet altijd meer zo netjes opgeruimd en stijlvol is als daarvoor. Kinderen maken nu eenmaal rommel en dat is oké. Tegelijkertijd een leuk interieur hebben moet natuurlijk ook kunnen en daarom hebben wij vandaag 5 interieurtips met kleine kinderen voor jou.

1. Pvc vloer

Eén van de beste tips en tegelijkertijd een heel moderne optie is een pvc vloer. Dit soort vloeren zijn namelijk onwijs duurzaam vanwege hun enorm lange levensduur. In tegenstelling tot laminaat is pvc krasvast en kan het goed tegen water. Valt er een bak water om met spelen? Geen nood, want een pvc vloer kan hierdoor niet gaan krommen. Ook kun je deze vloer zo vaak en nat dweilen als je wilt, want doordat het materiaal van kunststof is trekt het geen vocht tot zich. Ideaal dus met kleine
kinderen!

2. Tafelbeschermer

Veel gezinnen met jonge kinderen hebben een wat oudere eettafel in huis staan. Krasjes, deukjes en stift erop is dan niet zo erg. Wil je graag een mooie nieuwe tafel, maar ben je bang voor al die euvels? Dan kan een tafelbeschermer uitkomst bieden. Deze beschermer is transparant en een stuk dikker dan een tafelzeil, waardoor deukjes niet meer kunnen voorkomen. Ook stift en andere vlekken veeg je er zo van. En het mooie van alles? Doordat het transparant is blijf je jouw tafel zien!

3. Kinderhoek

Heb je in je woonkamer altijd last van rondslingerend speelgoed? Heel irritant, want ook al ruim je op, toch heb je het gevoel dat er overal rotzooi ligt. Het werkt onrustig op je humeur en daar wordt niemand vrolijk van. Creëer daarom een speciaal hoekje voor de kinderen. Heb je wat meer ruimte? Maak dan een speelkamer. Zet er kasten in zodat er veel opbergruimte is voor al hun speelgoed. Zo ligt alles bij elkaar en heb je geen last meer van rondslingerend speelgoed en hebben zij hun eigen plekje.

4. Vakkenkast 2.0

In jouw interieur staat een vakkenkast met open plankjes waarschijnlijk heel goed. Maar kleine kindjes en hun nieuwsgierigheid gaan daar niet zo goed mee samen. Je kunt er zo goed als van uit gaan dat ze alles eruit willen halen en overal aan zitten. Geen kast dan zou je denken. Of toch wel? Ga voor een vakkenkast met onderin dichte deurtjes. Op die manier kun je op de bovenste open vakken jouw mooie spulletjes neerzetten en kan jou kleine dreumes er niet bij.

5. Stomen

Tot slot, vlekken in je tapijt of je bank. Ook dat is niks geks als je kleine kindjes in huis hebt. Liggen schrobben met doekjes en sopjes is vaak geen optie, want daar krijg je alleen maar vale plekken voor terug. Beter is het om een stoomapparaat aan te schaffen. Hiermee krijg je vlekken moeiteloos uit je bank en je tapijt. Zo hoef je dus niet meer bang te zijn om een mooi nieuw tapijt neer te leggen en kunnen je kindjes gerust een boterham met hagelslag of chocopasta op de bank eten. Die vlekken krijg jij er namelijk toch mooi uit!