Wanneer je voor het eerst moeder wordt komt er natuurlijk enorm veel op je af. Alles is nieuw, je voelt je wellicht wat onzeker en iedereen geeft goedbedoelde adviezen waar jij je niet helemaal in kunt vinden. Herkenbaar? We’ve got you! Speciaal voor de newborn mama zetten wij vandaag 5 handige tips op een rijtje die het jou wat makkelijker maken.

1. Borstvoeding? Gebruik zoogcompressen!

Geef je borstvoeding? Dan dien je echt gebruik te maken van zoogcompressen. Doe je dat niet, dan kom je er al snel achter waarom je het wel zou moeten doen (hello natte plekken op je shirt ter hoogte van je borsten). Met zoogcompressen voorkom je deze nare lekkende situaties. Ook zoogcompressen in een wasbare variant raden wij aan, omdat dit en langer mee gaat en dus beter is voor het milieu, maar ook nog eens beter is voor je huid. Stof is namelijk vriendelijker dan een soort watten. Wasbare zoogcompressen kopen doe je gewoon lekker online.

2. Wasbare luiers

Kleine baby’s en luiers…het is een combinatie om gek van te worden. De luiers vliegen er aardig snel doorheen en voor je het weet sta je weer bij de supermarkt of drogist voor een nieuw pak. Weet dat het ook anders kan, namelijk met wasbare luiers! Het lijkt een beetje gek, maar wanneer je er eenmaal aan begint weet je niet meer anders. Het scheelt je namelijk enorm veel geld. Wist je dat er ook speciale wasbare zwemluiers zijn? Ook ideaal voor wanneer jij met je kindje lekker gaat badderen.

3. Slaap wanneer je baby slaapt

Tips draaien natuurlijk niet enkel om spullen, want juist de spullen zijn vaak het makkelijkste om het goed mee te doen. Er zijn tal van lijstjes online te vinden met de meest handige dingetjes voor jou en jouw baby. Een andere goede tip is om te slapen wanneer je baby slaapt. Het klinkt heel gek, maar vaak willen wij moeders in de slaaptijd van ons kindje van alles en nog wat doen. Denk bijvoorbeeld aan het huis poetsen, het eten voorbereiden etc. Onze tip is om dat echter niet te doen en zelf ook even een dutje te doen. Je zult merken dat het je goed doet.

4. Vraag hulp

Een newborn vraagt veel van je. Logisch ook, want hij of zij is zo klein en hulpeloos. Je hebt er een zorg bij en dat is niet niks. Vooral met al die gierende hormonen door je lijf zul je af en toe momenten hebben dat het allemaal wat veel wordt. Vraag dan ook gewoon om hulp, want hulp vragen is heel normaal. Er zullen genoeg mensen zijn die je ergens mee willen helpen, zelfs als jouw familie niet in de buurt woont. Denk aan een buurman die een kleine boodschap voor je wilt meenemen of een vriendin die je thuis even helpt met je baby zodat je heel even je handen vrij hebt.

5. Luister naar je hart

Voor alles wat je doet en dus ook het grootbrengen van jouw newborn geldt: doe en luister met je hart. Vaak weten moeders het namelijk toch altijd het beste. Heb je ergens geen goed gevoel bij, ook al krijg je het als tip van anderen? Doe het dan niet, want jouw gevoel en jouw hart hebben het altijd juist.