In de winter heeft onze huid echt extra verzorging nodig in de vorm van hydratatie. Een gehydrateerde huid droogt namelijk minder snel uit en heeft geen last van een trekkerig of oncomfortabel gevoel. Speciaal daarvoor komt Weleda met de Weleda Skin Food lijn. De producten verzorgen je huid op en top en hydrateren onwijs goed. Hierdoor is die trekkerige huid verleden tijd. Vandaag laten we een paar fijne producten zien uit deze lijn.

Weleda Skin Food

Weleda Skin Food is niet nieuw. Sterker nog…het bestaat al best wel een tijdje. Sommige producten uit de lijn zijn ware bestsellers en het fijne is dat ze voor zowel man als vrouw geschikt zijn. Lekker veelzijdig dus en soms zelfs multifunctioneel. De formule is zo ontwikkeld dat deze intensief voedend is en het onze huid voorziet van een heerlijke verzorging.

Skin Food Voedende Reinigingsgel

Op zoek naar een reiniger die ook lekker hydrateert? Dan is de Voedende Reinigingsgel top. Hij is geschikt voor de normale tot droge huid en verwijdert makkelijk make-up (geen waterproof) en ander vuil op milde wijze. Hij droogt de huid niet uit en de formule is 100% biologisch en natuurlijk. De reinigingsgel brengt zich prima aan en je masseert hem eenvoudig met ronddraaiende bewegingen op de huid. Hierdoor komt het vuil los en erna kun je het makkelijk afspoelen. Na gebruik voelt de huid lekker zacht en schoon aan. Een tube van 75 ml. kost €11,99.

Skin Food Voedende Dagcrème

Na het reinigen is het de beurt aan een goede voeding in de vorm van een dagcrème. De Voedende Dagcrème voedt intensief en herstelt de huid. Hij is geschikt voor de droge tot normale huid. Fijn is dat de textuur niet te dik en niet te dun is, waardoor hij prima intrekt. De textuur is ietwat voller, maar zeker niet minder fijn. Ook deze formule is biologisch en 100% natuurlijk. Ik vind het heel erg fijn dat je met deze dagcrème meteen verschil voelt op je huid, zo weet je ook meteen dat het goed werkt. Een potje van 40 ml. kost €16,99.

Skin Food Voedende Nachtcrème

Speciaal voor de nacht heeft Weleda de Voedende Nachtcrème ontwikkeld. Ook deze is weer geschikt voor de normale tot droge huid en werkt door waar de dagcrème stopt. Sterker nog…hij pakt de droge huid aan, maar gaat nog een stapje verder. Deze crème regenereert de huid en herstelt hem. Hij stimuleert de celvernieuwing en juist omdat onze huid zichzelf ’s nachts vernieuwt is dat superfijn. De textuur van de nachtcrème is nog wat voller dan de dagcrème. Hij trekt wel in, maar het duurt bij mij iets langer. Een verpakking van 40 ml. kost €17,99.

Skin Food Light Hydraterende alles-in-één crème

Wanneer je, net als ik, ook houd van een wat lichtere formule, dan zijn de Skin Food Light producten wat voor jou. Deze werken ook hydraterend, maar zijn wat minder vol qua textuur en gevoel op de huid. Hydrateren doen ze overigens heel goed, want ook hiermee is een trekkerig gevoel bij een droge huid meteen stukken minder. Deze alles-in-één crème kun je zowel voor het gezicht als het lichaam gebruiken, lekker multifunctioneel dus. De crème is 100% natuurlijk en animal friendly en kost €5,99 voor 30 ml.

Skin Food Ultra-Light Dry Oil

Gebruik je liever een olie dan een crème, ook dan heeft Weleda aan je gedacht. Deze Ultra-Light Dry Oil werkt in de winter, maar ook in de zomer heel erg fijn op de huid. Het is een 2-fasen spray, wat wilt zeggen dat je het voor gebruik even goed moet schudden. Hierdoor mengen de formules zich. Het is een droge olie wat wilt zeggen dat hij wel je huid goed hydrateert, maar niet een vet of plakkerig gevoel achterlaat op je huid. Ook deze spray kun je goed voor zowel je gezicht als je lichaam gebruiken. Hij kost €15,99 voor een flacon van 100 ml.

Via www.weleda.nl kun je alle producten ontdekken, bekijken en meteen bestellen. Wil je ze liever in de winkel kopen, dan kan dat bij www.biggreensmile.nl.