Vintage…het is en blijft al jaren een trend binnen de wereld van interieur. Soms zijn vintage stukken zelfs nog vele malen duurder dan nieuwe items uit de winkel. Vintage hoeft lang niet altijd merk te zijn en duur te zijn, want het kan zeker anders en toegankelijker. Wil je vintage in je interieur verwerken, maar weet je niet zo goed hoe? Wij vertellen het je vandaag!

Kasten

Binnen vintage meubels zijn er echt heel veel soorten items om uit de kiezen. Denk aan bijvoorbeeld tafels en stoelen, maar het populairste zijn toch wel de vintage kasten. Ze komen in allerlei soorten, kleuren en maten en soms moet je er echt even goed voor zoeken wil je iets vinden dat bij jouw interieur past. Een vintage kast draagt zijn geschiedenis met zich mee en vertelt dit aan de hand van mooie details. Weet dit dus ook zeker te waarderen!

Decoratie

Ook decoratie kan vintage zijn. Snuffel eens bij je oma of ga eens lekker een middagje kringlopen. Ook hierbij moet je soms echt door de meuk zoeken, maar regelmatig kun je de mooiste pareltjes vinden! Voeg ze thuis samen met wat nieuwe decoratie en het resultaat is dikwijls prachtig!

Pimp het zelf!

Heb je een vintage stuk (een meubel of een decoratie item) gevonden dat je qua vorm leuk vindt, maar dat qua kleur niet helemaal jouw ding is? Geen nood, want je kunt het natuurlijk thuis zelf opleuken. Geef het een nieuw kleurtje verf of vervang de knoppen van de lades of deurtjes van de kast door nieuwe. Op deze manier geef je het meubelstuk een nieuw leven en een nieuwe stijl die wel goed bij de rest van jouw interieur past. Nog een leuk voordeel: je krijgt er je tijd mee om en het is leuk om te doen!

Vintage = hot!

Zoals we eerder al zeiden is vintage hot. Er is een ware jacht op en soms moet je dan ook echt geluk hebben wil je iets vinden in de richting dat je zoekt. Soms moet je er weken voor blijven kijken en winkels afstruinen, maar weet dat dit achteraf altijd de moeite waard is. Wanneer je jouw vintage item in huis hebt geeft het meteen jouw interieur een flinke boost. Ook vintage designer meubels zijn vaak ware pareltjes! Maar pas op…het smaakt naar meer!

Vintage shoppen kun je lekker makkelijk online doen wanneer je niet naar de kringloopwinkel wilt. Let wel even op, want er zijn ook websites die hier hun (dikke) boterham van maken en hier heel veel geld voor vragen. Zeker even goed vergelijken dus!