Het nieuwe jaar is al een paar weekjes onderweg, maar toch voelt het nog steeds als een nieuwe start. Ga jij aan de slag met die heerlijke voorjaarsschoonmaak? Lekker opruimen, poetsen en wat dingen vervangen kan dan een heel fijn en rustgevend gevoel geven. Vervang hierbij ook eens jouw muurdecoratie! Vaak zijn we geneigd om bepaalde dingen jarenlang te laten hangen, maar wist je dat je complete woonkamer (of slaapkamer) een andere look & feel krijgt van nieuwe stukken aan de muur? Wij geven je vandaag wat inspiratie!

Canvas

Met stip op nummer één blijft toch wel de canvas foto staan. Deze muurdecoratie hangt bijna in elk huis in ons land en eerlijk toegegeven is het ook heel erg tof. In elk interieur staat canvas wel en wanneer je speelt met de kleur (kleur of zwart/wit) krijg je telkens een ander effect. Laat bijvoorbeeld een mooie foto van je kindjes maken voor op een canvas. Zo haal je meteen dat persoonlijke tintje in je huis!

Hexagon foto muur

Wil je graag wat meer foto’s van jouw gezin of van herinneringen op de muur? Dan is een hexagon foto muur ook heel erg leuk. Je kunt zelf kiezen hoe groot je het maakt, want op elke hexagon kun je een foto laten afdrukken en combineren tot een mooi geheel. Onze tip is echter wel om foto’s in eenzelfde kleurenpalet te kiezen voor een mooi samenhangend geheel. Gebruik desnoods filters over je foto’s heen die deze eenheid geven. Staat prachtig!

Groen aan de muur

Wil je het eens heel anders aanpakken? Ga dan eens voor groen aan de muur. Met groen aan de muur bedoelen we geen groene verf, maar planten! Binnen werken met echte planten kan, maar dan moet je een compleet drainagesysteem gaan aanleggen en dat heeft zeker niet onze voorkeur. Het best kun je hierbij kiezen voor kunstgroen. Pak het groots aan en maak bijvoorbeeld een brede strook met groen aan de muur. Of kies een knus hoekje en maak hier een groene muur!

Speel met verf

Wil je iets met je muur doen, maar niets ophangen? Dan kun je ook creatief aan de slag gaan met verf. Maak bijvoorbeeld vlakken op de muur en geef ze verschillende kleuren (wel binnen eenzelfde kleurentint) of maak een lambrisering van verf. Wanneer je aan het verven bent komt de twijfel, maar wanneer het eenmaal af is zul je zien dat het effect heel erg mooi is!

Ga voor groot

Erg mooi voor aan de muur vinden wij grote muurdecoraties. Bijvoorbeeld één groot canvas of één groot schilderij. Het neemt ruimte in (letterlijk en figuurlijk) en het ziet er luxe uit. Je muur moet hier wel groot genoeg voor zijn, want bij een kleine muur is dit uiteraard niet zo mooi.

Succes met het kiezen van jouw nieuwe muurdecoratie!