Noé is dan wel net voor de kerst vorig jaar geboren, maar echt kerst hebben we toen niet gevierd. Voor ons word deze kerst dan ook de eerste echte kerst met haar. Benieuwd hoe wij deze bijzondere dagen gaan vieren? Lees dan snel verder.

Kerst is voor mij persoonlijk een tijd van samenzijn met onze familie. En zoals ik al hierboven schreef was het vorig jaar niet het zelfde. Natuurlijk niet, Noé was net een paar dagen eerder geboren. Onze directe familie is wel lang gekomen. Maar om het nou echt kerst te noemen, nee dat was het niet. Ik was nog niet fit, was heel erg moe en had ook nog veel pijn op dat moment. Ik lag dan ook laveloos op de bank met mijn kleine hummeltje in mijn armen. Een eerste echte kerst vieren, dat doen wij dus dit jaar!

Samen met familie

Onder kerst versta ik het samenzijn met familie, lekker eten en natuurlijk ook wat cadeaus. Ik heb al een hoop mooie cadeaus voor de familie gehaald. Maar omdat dit natuurlijk een verassing is voor hun ga ik hier niets over zeggen. Wij vieren de kerst 3 dagen. Een keer met het gezin van mijn kant, een keer met de zus van Bram en haar dochtertje. En dan hebben wij nog een derde dag ingelast voor mijn hele familie (mijn ooms, tantes, neefjes en nichtjes). Een drukke boel dus! Hoewel het veel stress met zich mee brengt geniet ik er altijd met volle teugen van!

Lekker eten

Om het niet al te ingewikkeld te maken hebben we met ons gezin de afspraak dat iedereen een gerecht maakt en meebrengt. Dit jaar zijn wij verantwoordelijk voor de toetjes. Ik heb al een hoop leuke ideeën op Pinterest opgedaan dus dat moet vast en zeker goed komen!

Zoals de meeste van jullie weten heeft Noé een koemelkallergie en moet er daar dus wel rekening mee gehouden worden. Wij gaan dus vaak voor een safe biologische maaltijdpotje van de Kruidvat! Door dit toch ook leuk op te maken met wat verse groentes weet ik zeker dat Noé een gezonde maaltijd eet met mooie biologische producten waar ze niet allergisch voor is. De biologische maaltijdpotjes van de Kruidvat bevatten geen toevoeging van zout, conserveermiddelen, kunstmatige kleurstoffen of aroma’s. Echt en puur dus! Noé vind ze altijd heerlijk. Dus daar hoef ik me dan ook zeker geen zorgen over te maken.

Omdat ik wil dat Noé wel voldoende eet begin ik altijd eerst met het helpen met eten. Maar zodra ze haar bordje leeg heeft mag ze van mij zelf het toetje altijd eten. Dit gaat niet altijd even goed. Maar gelukkig hebben we dan de Baby Pure Waterdoekjes bij de hand om alles weer schoon te poetsen. Wij gebruiken het liefst de Baby Pure Waterdoekjes van de Kruidvat. Dit omdat deze echt heel erg zacht zijn voor de huid. En gezien Noé een hele gevoelige huid heeft moeten we er ook altijd goed op letten dat er geen alcohol of parfum in producten verwerkt zijn.

Cadeautjes tijd!

En nadat alle buikjes vol zitten gaan we de cadeaus uitpakken! Ieder gezin heeft voor de andere gezinnen cadeaus meegenomen. Ik vind het altijd zo leuk om de pakjes zo mooi mogelijk in te pakken. Een mooie strik, of van die leuke frummels om het net even wat mooier te verpakken. Het ziet er alleen al geweldig uit onder de boom!

Zodra we weer thuis zijn is het natuurlijk bedtijd voor Noé. Maar dat neemt niet weg dat er altijd van die heerlijke cliche kerst films op zijn. Ik ga dus nog samen met Bram en een warme kop chocolademelk genieten van een van die films.

Hoe heb jij jullie eerste kerst ervaren als ouder?