Iedereen heeft onzekerheden. De ene onzekerheid komt wat vaker voor dan de andere. En eigenlijk is het maar wat zonde van je tijd! Je kunt het accepteren, of er iets aan doen. In dit artikel delen we de oplossingen voor vijf van de bekendste onzekerheden. Lees je mee?

Gebit

Veel mensen zijn ontevreden over hun gebit. Het is ergens logisch dat je je hier druk om kunt maken, omdat het natuurlijk toch wel het visitekaartje van je gezicht is. Misschien vind je dat je tanden niet recht genoeg (meer) staan. Zo kan het zijn dat je vroeger wel een beugel hebt gehad, maar dat je tanden toch weer zijn verschoven. Of misschien heb je geen beugel gehad. Gelukkig kun je ook als volwassene nog je tanden recht laten zetten. Een transparante beugel van Dr Smile zie je vrijwel niet zitten tijdens het dragen. Dat is toch wel een groot verschil met de traditionele slotjesbeugel, die je als volwassene eigenlijk liever niet wilt dragen. Ook andere onzekerheden over je gebit kun je aanpakken. Verzorg je tandvlees bijvoorbeeld goed om het er frisser en gezonder uit te laten zien. Of laat je tandarts hierbij helpen. Ook onaangename geurtjes uit je mond kun je gericht aanpakken.

Gelaat

Niet alleen over ons gebit kunnen we onzeker zijn, soms ook over ons hele gelaat. Het gelaat vormt de voorkant van je hoofd. Je gebit speelt hier natuurlijk een belangrijke rol in. Durf breeduit te lachen als je tanden weer recht staan door het dragen van onzichtbare beugels. Dat is heerlijk! Het kan ook zo zijn dat je onzeker bent over bijvoorbeeld je wenkbrauwen. Of juist je ogen, of je neus. Bekijk ook hier welke mogelijkheden je hebt om dit te veranderen. En ga na of je dat ook daadwerkelijk wilt. Ingrepen in het gelaat zijn immers best pittig, dat is dus wel iets om goed over na te denken vooraf.

Huid

Ook over je huid kun je onzeker zijn. Hier treden meerdere soorten onzekerheid op. Misschien vind je je huid te vet, waardoor het gaat glimmen. Of is je huid juist te droog, waardoor het er schraal uitziet. Voor ieder huidtype is er de juiste soort verzorging te vinden. Ga hier zelf naar op zoek of laat je adviseren door bijvoorbeeld een dermatoloog. Zeker als je last hebt van een huidaandoening, is het belangrijk om actie te ondernemen. Dit kan bijvoorbeeld eczeem of psoriasis zijn, waar je je natuurlijk erg onzeker over kunt voelen. Het kan een tijd duren totdat je huid zich weer (volledig) herstelt, maar toch is het mogelijk. Probeer geduldig te zijn in je zoektocht naar de passende oplossing. Ben je juist onzeker over je rimpels? Kies er dan bijvoorbeeld voor om antirimpelproducten te gebruiken. Het is verder effectief om zo min mogelijk alcohol te nuttigen, niet te roken en niet onnodig in de zon te zijn. Op die manier blijf je rimpels het beste de baas. Je levensstijl kan hier dus zeker in meetellen!

Haar

Futloos haar, droog haar, slap haar: zomaar een paar bekende haarklachten, waar veel mensen mee rondlopen. Probeer verschillende haarproducten uit om erachter te komen of je haar hierdoor verbetert. Verder is het slim om je haar bijvoorbeeld niet te vaak te föhnen, stijlen of krullen. Dit kan je haar namelijk uitdrogen en beschadigen. Af en toe is prima, maar liever niet op dagelijkse basis. Zeker als je haar hier snel gevoelig voor is. En bezoek regelmatig de kapper, om de dode puntjes weg te laten knippen en je haar weer in model te laten brengen.

Voeten

We sluiten af met het onderste gedeelte van het lichaam: de voeten! Verdienen jouw voeten naar jouw idee niet de schoonheidsprijs? Dat is natuurlijk wel balen. Maar een bezoekje aan de pedicure kan al wonderen verrichten. Je kunt er ook voor kiezen om op regelmatige basis naar de pedicure te gaan, zoals iedere maand. En denk er bijvoorbeeld nog aan om je teennagels mooi te lakken, zodat het er netjes uitziet. Welke schoenen je ook draagt!

Is het geen heerlijk vooruitzicht om de bovenstaande bekende onzekerheden voor eens en voor altijd de deur te wijzen? We hopen je te hebben geïnspireerd met mogelijke oplossingen, welke onzekerheid jij ook hebt. Wees ook vooral niet te kritisch voor jezelf. Je mag er zijn, gewoon zoals jij bent!