Zo maak je je keuken kidsproof! tumbnail

De keuken is een belangrijke plek in huis. Samen met je gezin start en eindig je hier de dag. Een fijne keuken is daarom een echte must! Maar naast dat een keuken mooi moet zijn, moet hij ook kidsproof zijn. Zeker met kleintjes is dat belangrijk! In dit artikel deel ik een aantal tips met je, hoe jij je keuken kidsproof maakt. Lees je mee?

Wat voor soort keuken ga je kiezen?

Allereerst moet je voor jezelf duidelijk hebben wat voor keuken je gaat kiezen. Mijn tip: ga lekker rondneuzen op Pinterest en in keukenwinkels om inspiratie op te doen. Kies je voor een moderne keuken met een strak design? Of ga je voor een stoere industriële keuken? Persoonlijk vind ik het belangrijk om ook te kijken naar een tijdloze keuken, je moet er natuurlijk jarenlang blij mee zijn!

Hoe maak je het design van je keuken kidsproof?

Nadat je het soort keuken hebt gekozen, kun je gaan kijken naar de details om een keuken kidsproof te maken. Mijn beste tips:

– Kies voor matte kastjes i.p.v. hoogglans. Op hoogglans zie je sneller handjes, wat zorgt voor meer schoonmaakwerk.
– Plaats de oven op een hogere plek in je keuken, bijvoorbeeld op ooghoogte. Het is natuurlijk erg gevaarlijk als de oven aanstaat en je kinderen deze kunnen openmaken.
– Sluit kastjes met schoonmaakspullen af door een kinderslot te plaatsen.
– Kies voor een inductiekookplaat. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor inductie om zoveel mogelijk van het gas af te kunnen, maar met kinderen is het ook ideaal. Een inductieplaat wordt namelijk niet heet, waardoor kinderen zich minder snel kunnen verbranden.

Wat kun je verder nog doen?

Naast een kindvriendelijk design, zijn er nog wat dingen die je kunt doen om een keuken kidsproof te maken.

– Plaats geen gevaarlijke dingen vooraan het aanrecht, deze kunnen kinderen makkelijker eraf trekken. Denk aan waterkokers en messenblokken.
– Zorg ervoor dat je kinderen niet makkelijk op de keuken kunnen klimmen. Plaats dus geen opstapjes en krukjes in je keuken.
– Werk stekkers zoveel mogelijk weg. Kinderen kunnen aan stekkers trekken, waardoor bijvoorbeeld een waterkoker of broodrooster naar beneden kan vallen.

Hoe maak jij jouw keuken kidsproof?

Zo maak je je keuken kidsproof!