2 jaar check consultatiebureau noe

Inmiddels is Noé al weer eventjes 2 jaar oud. Tijd voor een nieuwe check-up bij het consultatiebureau. Benieuwd hoe dit is gegaan? Lees dan snel verder.

De 2 jaar check bij het consultatiebureau

Wanneer je kleintje alweer 2 jaar oud is word je weer opgeroepen door het consultatiebureau. Tijd voor een algemene gezondheidscheck en het kijken naar de ontwikkelingen. Niet heel bijzonder dus, én gelukkig geen prikjes!

Onze dame is geen kleine meid. Ik bedoel daar mee dat ze een prachtige lengte heeft. Ze is namelijk alweer 94cm lang. Qua gewicht zit ze ook mooi voor haar lengte, namelijk 14 kilo schoon aan de haak. Geeft wel gelijk aan waarom mijn rug protesteert als ik haar wil optillen. 14 kilo is natuurlijk niet niets, en zeker niet als je ook nog een dikke buik mee sleept.

Tijdens het gesprek met de kinderarts kreeg ik ook gelijk een beetje inzicht in haar groei. Ik vond het grappig om te zien dat ze juist voorheen heel hard groeide, en nu begint het wat minder snel te gaan. De arts heeft ook even gekeken (lees natte vingerwerk) hoe lang Noé zou kunnen worden aan de hand van Bram en mijn lengte. Als ik haar moet geloven zou Noé 1,79 kunnen worden. Een prachtige modellen lengte of niet?

Ontwikkelingen

Een ander puntje op de agenda was de ontwikkeling van Noé. Er werd gevraagd over haar taalontwikkeling. Nou ik kan je vertellen dat daar absoluut niets mis mee is. Ze kletst je de oren van de kop af. En zo ook dus bij de arts. Ze bleef maar kletsen over van alles en nog wat. Dus dat vinkje kon ze al snel zetten.

Stoppen met flesjes?

Ook hebben we gesproken over haar flesje voor het slapen. Noé krijgt namelijk voor het slapen nog steeds een flesje (soya) melk. Wij geven dit omdat ze daar aan gewend is en ze valt er heerlijk van in slaap. Sommige kinderen krijgen een papje of papfles, Noé krijgt van ons soyamelk. Ik was een beetje bang dat de arts zou zeggen dat we hier mee moesten stoppen, maar gelukkig niet! Ze gaf aan dat Noé niets te dik was of kwijlde (dit schijnt iets te zijn als ze bijvoorbeeld nog op oudere leeftijd met een speen lopen) waardoor ze er mee zou moeten stoppen. Dus lekker blijven geven zei ze.

Al met al is de 2 jaar check bij het consultatiebureau weer helemaal goed verlopen! Onze kleine meid groeit goed, is gezond en vrolijk. Wat wil je nog meer?