Zo maak je een budget inloopkast

Heb je niet een al te groot budget en niet veel ruimte maar toch de wens om een inloopkast te hebben, dat kan! Vandaag laat ik jullie mijn eigen budget inloopkast zien en geef ik wat leuke tips! Lees je gauw mee?

Zo maak je een budget inloopkast

Ruimte

Ik woon samen met mijn 8-jarige dochter in een maisonnette woning. En ik denk dat je mijn woonoppervlakte wel kan vergelijken met een normale gezinswoning, best ruim dus. De woning heeft alleen wel 2 slaapkamers en wat ik gelijk al wist is dat ik in mijn slaapkamer geen grote kledingkasten wilde hebben. Wat goed uitkwam is dat ik een grote overloop heb met een hele grote loze ruimte maar voor mij de perfecte ruimte om er mijn kledingruimte van te maken.

Zo maak je een budget inloopkast

Licht en natuurlijke materialen

Persoonlijk hou ik van veel wit en dit zie je ook terug in mijn hele huis. Wit zorgt er ook voor dat de ruimte groter lijkt. Ik heb in de ruimte naast wit ook gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen, denk hierbij aan o.a. bamboe, droogbloemen en stro. Wit gecombineerd met natuurlijke materialen vind ik prachtig! Ondanks dat de ruimte niet te groot is heb ik wel een mooie grote stoel van Ikea er neergezet. Op deze manier geef je kleine ruimte meer body. Doordat de stoel open is blijft het ruimtelijk en rustig.

Ook heb ik al mijn standaard zwarte kledinghangers vervangen voor houten kledinghangers. Op een subtiele manier komt alles weer terug zoals je ziet en zo creëer je één geheel. Zoals je ziet heb ik heel veel witte kleding maar voor je het je afvraagt, ja ik heb nog ergens een kast verstopt waar mijn andere kleding in zit in allerlei kleuren. Maar juist om het rustig en één geheel te houden heb ik hier alleen mijn lichte kleding hangen. Ik mijn slaapkamer heb ik nog een half hoge ladekast staan van Ikea. Daarin zit de rest van de kleding en mijn winter en zomerkleding wissel ik per seizoen af, anders ga ik wel ruimte te kort krijgen.

Zo maak je een budget inloopkast

Kledingrekken

Mijn alternatief voor bijv. een prax kast zijn twee kledingrekken van Ikea, Ze kosten volgens mij per stuk €15,00 en onder het rek is er ruimte om mandjes, schoenen of iets anders neer te zetten.  De rekken zijn in hoogte verstelbaar en zijn voorzien van wieltjes.

Zo maak je een budget inloopkast

Licht

Ik hou van sfeerlicht dus mijn prachtige strolamp gaat alleen aan als het echt moet. Zoals je op de linker foto ziet heb ik kleine lichtjes aan beide zijkanten van de wand geplaatst en ze werken op baterijen. Super fijn want geloof het of niet maar in deze hele ruimte zit geen één stopcontact. Vooral in de avond geeft zit een gezellig en knus gevoel als je op de overloopt bent.

Ik hoop dat ik jullie hiermee wat inspiratie heb kunnen geven en vooral heb kunnen laten zien dat het niet duur hoeft te zijn om toch je eigen inloopkast te maken.

 

Zo maak je een budget inloopkast