Zo creëer je een sfeervolle tuintafel -2

Een sfeervolle tuintafel is voor iedereen anders. Wat de een sfeervol vindt, kan iemand anders absoluut niet mooi vinden. Als je zelf een sfeervolle tafel in de tuin wilt maken, zijn er echter een paar zaken waar je altijd rekening mee kunt houden. Veel hangt samen met de stijl die je voor ogen hebt. Met een goede basis kan iedereen een sfeervol geheel creëren.

De basis

De basis van een sfeervolle tafel is de tafel zelf. Zorg dat het een stevige tafel is die niet wiebelt. Vind je het tafelblad mooi, dan kun je dit zo laten. Als je er iets minder blij mee bent, kan je er ook een mooi tafelkleed op tafel leggen. Let er wel op dat je een tafelkleed kiest dat weerbestendig is. Ook kan het verstandig zijn om er gewichtjes aan te hangen of om het tafelkleed vast te klemmen aan de tafel. Zo voorkom je dat de hoeken omhoog waaien en een rommelige indruk geven.

tuintafel

tuintafel 2

Centerpiece

De volgende stap is bepalen wat je precies op de tafel wilt zetten. Houd je van een volle tafel of ga je juist voor less is more? Wat iedere sfeervolle tuintafel in ieder geval nodig heeft, is een eyecatcher in het midden van de tafel. Ook wel een centerpiece genoemd. Kies voor een mooi groot bloemstuk of een blad met vaasjes en kaarsjes. Heb je hier geen ruimte voor? Dan kan je ook kiezen voor een eyecatcher boven de tafel. Hang een lichtsnoer op of glazen potten met lichtjes. Bijkomend voordeel is dat je ook aan de mooie tafel kunt blijven zitten als het al donker wordt!

Finishing touch

Een mooie tafel maak je af met een bijpassend servies. Dit maakt het geheel helemaal af! Dek de tafel mooi met kleuren die bij de rest van de aankleding passen. Het kan leuk zijn om tussen het servies en de glazen door kleine accessoires neer te zetten om het geheel af te maken. Denk bijvoorbeeld aan vaasjes of waxinelichtjes. Dit zorgt voor extra sfeer.

Zo creëer je een sfeervolle tuintafel