Wanneer je een nieuw huis hebt en gaat klussen, denk je vaak in eerste instantie aan het wit verven van alle muren. Lekker opfrissen zodat de witte kleur ook echt wit is. Maar wist je dat je ook voor wit behang kunt kiezen? Net even wat anders dan standaard verf, mede door de verschillende designs. In dit blog delen wij verschillende soorten wit behang met je.

Waarom wit behang?

Wanneer je kiest voor wit behang is het in eerste instantie al een aanrader omdat je niet met verf en kwasten in de weer hoeft, dat scheelt een hoop vieze kleding. Daarnaast heeft het net wat meer extra’s in plaats van effen wit. Zo kun je kiezen voor wit behang met een kleine print, een stipje, streepje of linnen look. Er zijn tal van verschillende soorten wit behang, zodat er altijd een print is die bij jullie interieur past. Vind je het iets te veel om de hele woonkamer te behangen? Doe dan bijvoorbeeld een of twee wanden met behang en de rest kun je dan alsnog verven, zo krijg je een speelse combinatie.

3D behang

Mag het voor jou nog wel een tikkeltje spannender? Kijk dan eens naar 3D behang, ook dit is er in witte tinten. 3D behang geeft een heel ander effect aan je interieur, een standaard muur is nu ineens niet meer standaard. In 3D behang worden print en reliëf afgewisseld, waardoor het een echte eyecatcher wordt in je woonkamer. Zelf zou ik dit niet voor meerdere wanden gebruiken, dat wordt wat te druk, maar bijvoorbeeld voor een saaie wand om deze op te pimpen. Ook 3D behang kun je goed combineren met verf, verf de rest van de muren in een bijpassende lichte kleur. Zo wordt het een mooi geheel en is het niet saai.

Vergeet kleur niet!

Als je iedere muur een witte kleur geeft, wordt het een vrij saai geheel. Vergeet daarom ook zeker niet om wat kleur toe te voegen in je interieur! Dit kan door middel van 3D behang, maar kijk ook eens naar Arte behang. Arte is een Belgisch merk, ze ontwerpen behang met prachtige prints, effecten en kleuren. Het heeft een chique en luxe uitstraling, perfect wanneer je nog een blikvanger voor je woning zoekt. Luxe behang is dan een goede keuze, je hebt echt wat anders dan standaard bouwmarkt behang en dat zie je.

Zou jij kiezen voor wit behang in plaats van verven?

Waarom kiezen voor wit behang in plaats van verven?