Zo is het nog lekker 10 graden, en zo slaat het weer om en vriest het. Gelukkig kan je je op het koude weer kleden. Vandaag deel ik wat winterse jassen van Esprit met je!

Een van de leukste merken vind ik toch wel Esprit. Dus ik heb online gekeken voor leuke ” dames parka’s” in de winter. Het is echt een merk dat ook voor de wat grotere maten toch voldoende keus heeft. Zelfs voor winterjassen kan je er goed terecht. Ik ben daarom gelijk even de webshop in gedoken. Nog een kleine tip van flip: Wanneer je je aanmeld voor hun nieuwsbrief krijg je 10% korting!

Waar ik vooral naar zocht was een lange winterjas met een lekkere warme bontkraag en capuchon. Nou dacht ik eerst dat ik een lichte kleur wel gaaf zou vinden. Maar nu bedenk ik me toch dat misschien donkerblauw of zwart misschien beter is omdat dit minder besmettelijk is. En met zo’n klein meisje die lekker kan snotteren is dat misschien niet heel erg handig.

Maar goed, die eisen in het achterhoofd gehouden is het nog best een opgaaf om een leuke dames jas te vinden. Het fijne aan de meeste dames parka’s is dat deze ook in grotere maten komen en vaak ook wat ruimer vallen. Houd je dus niet van nauwsluitende jassen, dan is een parka ideaal. Je kunt deze vaak rond de middel nog zelf stellen en daardoor een taille creëeren.

Een van mijn favorieten is deze koper bruine parka. Hij heeft een hele bijzonder kleur maar is ook weer niet te licht. En don’t worry het is maar imitatie bont! Naast dat je de jas met een rits kan dicht doen zitten er ook knopen op. Maakt het net wat meer af als je het mij vraagt! Is het geen prachtige jas?

Mocht je toch een langere jas willen, dan kan ik je deze parka aanbevelen. Niet alleen is hij een stuk langer, maar hij is ook een stuk warmer door de voering. En wat helemaal handig is is de dubbele rits. Geen geklooi dus wanneer je op de fiets zit. Zo kan je mooi de onderkant van de jas losritsen terwijl je wel lekker warm blijft.

Ik ga nog even goed nadenken over welke van de twee mijn grootste voorkeur heeft. Want wat extra warmte is niet slecht, maar die kleur van de eerste is ook wel echt prachtig vind je niet?

Welke jas zou jouw voorkeur hebben?