Waarom zijn planten in je huis gezond?

Je interieur geeft weer hoe jij bent. Tenminste, als je er goed over nagedacht hebt. Wil je bijvoorbeeld vooral een heel knus huis, dan komen planten daarbij prima van pas. En dat niet alleen: ze zorgen er ook nog eens voor dat je huis een gezondere omgeving om te leven wordt. Dat wil jij toch ook? Ga dus snel kamerplanten kopen! En lees dit artikel om nog meer te leren over de gezonde insteek van een groen huis.

Planten verbeteren de luchtkwaliteit

Dat planten voor zuurstof zorgen door CO2 af te breken, dat wist je vast al. Op school hebben we immers allemaal geleerd over fotosynthese. Maar wist je dat kamerplanten ook heel goed zijn voor de luchtkwaliteit in je huis? Dat komt doordat ze fijnstof opnemen en die niet meer uitstoten. Zo wordt de lucht in je huis vanzelf zuiverder door het harde werk van planten.

Woon je in een huis waar gerookt wordt of waar veel stof te vinden is, bijvoorbeeld door hobby’s? Dan kunnen planten de woning een stuk gezonder maken. Bovendien bevochtigen planten de lucht, waardoor je minder snel last krijgt van keelpijn of hoesten. Als het gaat om luchtzuivering kun je bijvoorbeeld kiezen voor de dracaena, sanseveria, krulvaren en spatiphyllum.

Dankzij planten ben je rustiger en geconcentreerder

Een mooie eigenschap van kamerplanten is dat je er rustig van wordt. Je bloeddruk daalt zodra je regelmatig naar de groene kleur van de planten kijkt en daardoor zit je lekkerder in je vel. Een andere manier waarop planten ons leven beter maken is door ons geluksgevoel én onze productiviteit te verbeteren. Je hebt meer focus op de taak die je moet uitvoeren als je planten om je heen hebt.

Heb je wel eens last van te veel lawaai in huis of van harde geluiden? In dat geval helpen planten je eveneens aan meer welzijn. Ze dempen namelijk het geluid dat in de kamer komt. In plaats van reflectie van de muren en het plafond nemen je groene vrienden een deel van de geluidsgolven op.

Je bent een gelukkiger mens als je planten hebt

Oké, misschien is deze een beetje kort door de bocht. Maar het is wel een feit dat je een stukje buiten naar binnen haalt. En van buiten worden wij mensen gelukkiger. Daar komt nog bij dat je ook uit de verzorging voor de plant voldoening haalt. Daardoor voel je je fijner. Dus doe je best om de plant zo goed mogelijk te verzorgen, want daar heb je zelf alleen maar voordeel van!

Waarom zijn planten in je huis gezond?-2