Voor veel mensen is het absoluut het lievelingsdier: een hond! Maar waarom maken honden ons nu eigenlijk zo gelukkig? Je hoeft het dier maar weer te zien nadat je even van huis bent geweest, en er staat direct een lach op je gezicht. In dit artikel leggen we uit waarom!

Hond als maatje

Honden zijn trouwe viervoeters. Ze zullen voor je door het vuur gaan en ze zijn hartstikke dol op je. Dit is toch wel de voornaamste reden dat we zo gek zijn op honden! Een hond is echt een maatje. Veel mensen noemen hun hond zelfs hun beste vriend. Als je je hond al ziet liggen in de hondenbench, stroomt je hart over van liefde. En dat is goud waard! Al snel kun je echt niet meer zonder je hond om je heen.

Avontuurlijk huisdier

Veel honden zijn vrij avontuurlijk qua karakter. Er valt altijd iets te beleven met een hond! Met name op een jonge leeftijd, maar ook als honden wat ouder zijn, blijf je dit meestal zien. En je moet sowieso naar buiten toe met je hond: dit kan al voor avontuur zorgen. Zeker als je de neiging hebt om zelf binnen te blijven zitten, doet dit je goed. Wil je wat verder weggaan met je hond? Dan is een hondenfietskar een leuk idee: neem je hond mee op een fietstocht. Fiets bijvoorbeeld naar een mooi natuurgebied, waar jullie vervolgens een lange wandeling maken. In bijvoorbeeld een bosrijk gebied komen de meeste honden helemaal tot leven: het speelse karakter komt nog sterker naar voren! Lekker rondrennen en ravotten – veel honden zijn er dol op. En dat maakt je als baasje zo blij. Waarschijnlijk kun je er uren naar kijken. Doe ook vooral mee, door een bal of tak te gooien of andere spellen met je hond te spelen. Op die manier gaat het dier zich ook nooit vervelen: hier speel je als baasje een belangrijke rol in.

Hond kan (bijna) overal mee naartoe

Onder andere door het avontuurlijke karakter, kun je een hond vrijwel overal mee naartoe nemen. Mee op vakantie bijvoorbeeld, of juist naar het kantoor. Dit zit met een kat en met veel andere huisdieren wel anders: die laat je juist thuis achter. Een hond is daarom een ideale keuze als je je huisdier het liefst nooit achterlaat. Ook je hond maak je namelijk gelukkig door hem of haar vaak mee te nemen: honden zijn helemaal niet graag alleen thuis. Ook dit hangt weer samen met het trouwe karakter van het dier.

Steun en troost

Ook als je door een moeilijke tijd gaat, is je hond er voor je. Zo is een hond je steun en toeverlaat. Honden voelen goed aan hoe jij in je vel zit. Je zult merken dat je hond nog meer betrokken is als je verdrietig bent. Honden zijn dan vaak ook wat rustiger, alsof ze aanvoelen dat ze een stapje terug moeten nemen. Aangezien jij blij en gelukkig wordt van je hond, is de kans groter dat je er ook weer sneller bovenop bent.