Is het inmiddels alweer jaren geleden dat je nieuwe meubels gekocht hebt? Grote kans dat jouw bank, salontafel, eettafel en fauteuils hun beste tijd inmiddels wel gehad hebben. Daarom overweeg je misschien om nieuwe meubels te kopen. Ga hierbij niet over één nacht ijs, want je moet op een aantal zaken letten. In deze tekst hebben wij de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Comfort

Het comfort is een belangrijk aandachtspunt in de zoektocht naar nieuwe meubels. Je wilt immers geen bank, fauteuils of eetkamerstoelen kopen die niet lekker zitten. In een fysieke winkel kun je meubels vaak zelf uitproberen, waardoor je ervaart hoe ze zitten. Koop je ze online? Kijk dan of er sprake is van een proefperiode. Op deze manier voorkom je dat je een kat in de zak koopt.

Afmetingen

Heb je een nieuwe bank gevonden die comfortabel zit? Dan heb je misschien de neiging om deze direct te kopen. Doe dit alleen als je zeker weet dat hij ook in je woning past. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar helaas zijn er genoeg mensen die veel te grote meubels kopen. Meet daarom altijd eerst de ruimte op waarin meubels komen te staan. Hierdoor voorkom je dat je een meubelstuk koopt dat (veel) te groot of te klein is voor de ruimte waarin hij komt te staan.

Vorm

Tijdens de zoektocht naar nieuwe meubels is het ook verstandig om naar de vorm te kijken. Gaat je voorkeur uit naar een strak interieur? Dan neig je misschien naar vierkante of rechthoekige meubels. Je interieur kan er alleen wel wat saai door worden. Speel daarom met vormen. Kies bijvoorbeeld eens voor een eettafel met een rond of ovaal tafelblad in plaats van vierkant of rechthoekig.

Stijl

Om het jezelf makkelijker te maken, is het verstandig om een interieurstijl te kiezen voordat je begint aan de zoektocht naar nieuwe meubels. Je kunt in dat geval filteren op een specifieke stijl, waardoor het aanbod slinkt. Ga je slechts een deel van je meubilair vervangen? Kies dan voor meubels die passen bij de huidige stijl. Op deze manier zorg je voor een samenhangend geheel en daardoor voelt je huis meer als een thuis.

Prijs

De prijs is vaak het eerste waar Nederlanders naar kijken als ze op zoek gaan naar nieuwe meubels. Hier valt wat voor te zeggen, want je wilt niet onnodig veel betalen. Toch is het niet verstandig om altijd voor de goedkoopste meubels te kiezen, want de kwaliteit hiervan kan een stuk minder zijn. Kies je hier toch voor? Dan moet je ze misschien eerder vervangen, waardoor je al met al duurder uit bent.

Duurzaamheid

Tot slot is het verstandig om duurzaamheid in je achterhoofd te houden tijdens de zoektocht naar nieuwe meubels. Duurzame meubels hebben doorgaans een lange levensduur, waardoor je ze niet snel hoeft te vervangen. Kijk daarom goed naar het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Kies je voor een meubelstuk met een houten of stalen frame? Grote kans dat je hier jaren mee vooruit kunt.