Wij vrouwen vinden het vaak iets heel praktisch, maar goed ondergoed kan echt een wereld van verschil maken. Het is een basisstuk in onze kledingkast, maar dient ook de nodige comfort te hebben en zelfvertrouwen te geven. Om de juiste keuzes te maken wanneer je ondergoed gaat kopen geven wij je enkele handige tips.

Kies de juiste maat

Het lijkt heel erg voor de hand liggend, maar vaak als het op vrouwen ondergoed aankomt, kopen wij vrouwen de verkeerde maat. Te strak zit het niet lekker en kan het zichtbaar zijn door je kleding en te los ontbreekt het aan ondersteuning. De juiste maat kiezen is dus heel erg belangrijk. Controleer ook regelmatig opnieuw je maat, want door veranderingen in je gewicht en lichaamsvorm kan de maat ook variëren.

Let op het materiaal

Het materiaal van ondergoed is heel erg belangrijk, zelfs nog veel belangrijker dan dat van je kleding. Ondergoed zit namelijk vaak aangesloten aan je lichaam en je draagt het vrij lang. Het moet dus comfortabel en ademend zijn. Katoen is hierbij een hele goede keuze vanwege de ademende en vochtabsorberende eigenschappen, wat helpt om irritatie te voorkomen. Een ander fijn materiaal is bamboe. Bamboe is antibacterieel, licht en voelt heel zacht aan. Stoffen die je juist moet vermijden zijn synthetische stoffen zoals polyester.

Kies de juiste stijl voor de juiste gelegenheid

Heb je een feestje en wil je een aansluitende jurk dragen? Dan is een naadloze slip of string ideaal, omdat ze geen zichtbare lijnen achterlaten. Voor het sporten is er speciaal sportondergoed dat de juiste extra ondersteuning biedt en over vochtregulatie beschikt. Voor dagelijks gebruik is het comfort het belangrijkste en dan kun je het beste gaan voor dames boxershorts.

Comfort staat voorop!

Zoals we eerder al zeiden is comfort een van de belangrijkste dingen als het om vrouwen ondergoed gaat. Comfort kun je terugvinden in het materiaal, maar ook in de pasvorm en het soort ondergoed dat je kiest. Ook kan dit voor iedereen anders zijn, dus ga op ontdekking en probeer vanalles uit. Zo kom je vanzelf jouw meest comfortabele stuk tegen.

Correct wassen

Heb je eenmaal jouw favoriet gevonden, dan is het tijd om het ook goed te onderhouden. De manier waarop je jouw ondergoed wast heeft namelijk een grote invloed op de levensduur ervan. Volg altijd de wasinstructies op het label, gebruik een mild wasmiddel en vermijd hoge temperaturen en agressieve droogcycli. Voor delicate stoffen zoals kant gebruik je een apart waszakje en kies je voor een zacht wasprogramma.