Intussen bestaat cryptocurrency al jaren steeds meer investeren mensen in cryptocurrency. Bitcoin is de eerste digitale munt die door de jaren heen flink is gegroeid van $ 400 naar $ 40.000. Na de oprichting van bitcoin is de crypto wereld gegroeid tot meer dan honderd verschillende cryptomunten. Wat moet je doen om te starten met crypto traden? Tegenwoordig kun je eenvoudig online investeren in een crypto. Voor de mensen die pas starten met het investeren in cryptomunten kunnen de website Cryptobeginner.nl bezoeken voor verdere begeleiding.

Ga na welke handelwijze bij je past

Hoe ga je handelen in crypto? Het is belangrijk dat je vooraf weet wat je wilt doen. Je kunt traden op verschillende manieren, denk aan daytrading, week trading en holding. Om te traden in crypto wordt er een cursus aangeboden, deze cursus is niet nodig omdat alles op google wordt uitgelegd. De handelwijze hebben te maken met het investeren op lange termijn of korte termijn. Investeren op korte termijn betekent investeren in een cryptomunt en na een dag, week of enkele maanden je cryptomunten weer verkopen. Daarnaast heeft het investeren op lange termijn te maken met jarenlange investeringen, je hoeft niet elke dag naar de koers van een cryptomunt te kijken.

Kies voor een betrouwbare broker

Als je wilt investeren in een crypto moet je eerst een account maken bij een betrouwbare broker. Brokers zijn de connectie tussen cryptomunten en investeerders, ze maken het mogelijk om online te investeren in een cryptomunt. De twee bekendste brokers zijn Bitvavo en Binance. Als de cryptomunten zijn gekocht moet je ze opslaan in een digitale portemonnee, een wallet. Hierin zijn ze veilig en niemand heeft toegang tot deze munten, maar niet als je dat wilt. Verder heb je ook offline wallet die op je pc worden geplaatst of op een usb-stick en het wordt beveiligd met een key.

Kies voor een cryptomunten

Heb je al een account bij een broker, dan moet je nu een cryptomunt kiezen waarin je wilt investeren. Onderzoek de munt waarin je wilt investeren, kijk wat de munt kan doen en waarvoor het bestemd is. Hoe vaak wordt er over de cryptomunt gesproken en wat zijn de verwachtingen. Neem de Ethereum verwachting om het beter te begrijpen. Daarnaast kun je de grafieken bekijken voor de financiële situatie van een cryptomunt. Vergelijk de verschillende cryptomunten waarin je wilt investeren met elkaar, de koers van een crypto vertelt veel. Als de koers van een crypto te laag of niet stabiel is, kies liever voor een ander munt.