Wist je dat veel vrouwen rondlopen in een verkeerde maat bh? Het klinkt heel gek, maar toch is het zo. Soms is de maat te groot, andere keren weer te klein. Hoe weet je nu of jouw bh goed zit en dat je de juiste maat draagt? Met deze tips kom je er snel achter!

Te strak

Wanneer je bh te strak is draag je de verkeerde maat. Vaak merk je dit niet eens, want je wilt natuurlijk dat hij steun geeft en niet te los zit. Wanneer je je in de avond gaat uitkleden zie je het rugpand in de huid staan en dat is eigenlijk een teken dat hij te strak zit. Soms is het zelfs zo erg dat je van die vetrolletjes krijgt doordat de bh knelt. Dit gedeelte van een bh kun je overigens niet verstellen, dus is het tijd voor een maatje groter (of misschien wel twee). Hij mag namelijk niet zo strak zitten dat hij afdrukken achter gaat laten op de huid. Overigens moet hij ook niet te los zitten, want dan is de steun weg.

Bandjeszaken

Afzakkende bh-bandjes, vooral in de zomer zie je het veel wanneer vrouwen een t-shirt dragen. Afzakkende bh-bandjes die onder de mouwtjes uitkomen zijn natuurlijk geen gezicht. Daarbij zit het ook niet comfortabel en ben je telkens bezig met ze omhoog te trekken. Niet nodig, want deze bandjes kun je natuurlijk heel goed zelf verstellen. Er is vaak veel ruimte voor het verstellen, dus dat moet geen problemen geven. Draag je een bh die al wat ouder is, dan kan het zijn dat de rek eruit is en de bandjes niet meer zo verstelbaar zijn. Tijd dus voor een nieuwe!

Een hele of halve cupmaat van Philotes?

Dan de cupmaat zelf. Vallen je borstel er goed in, of hebben ze er nog wat ruimte in? Wanneer er nog ruimte in zit draag je een te grote cupmaat. Niet fijn overigens, want op die manier is de steun weg. Bij een te kleine cupmaat knel je je borsten erin, geen gezicht natuurlijk.

Zit je tussen twee maten in, weet dan dat er sinds kort ook halve cupmaten in Nederland bestaan. Bij Philotes kun je namelijk voor halve cupmaten kiezen, zodat jouw bh nog beter past! Ik heb zelf jarenlang gedacht dat ik cupmaat D had. Echter zat deze altijd nét niet helemaal mooi. Wat blijkt nou, ik ben dus zo’n iemand met een halve cupmaat! Mijn nieuwe BH maat is dus nu 85 C1/2! Wie had dat gedacht. Voor mij dus geen openstaande cups meer, maar een mooi aansluitende BH. En dat allemaal door dus een half maatje kleiner te gaan. Ik heb na jaren een té grote BH dragen eindelijk een BH die echt goed past. Philotes is mijn nieuwe favoriete lingerie merk dus!

Advies op maat van Philotes

Wil je de BH’s van Philotes proberen? Dan kun je door middel van de MaatGuru er zonder meetlint achter komen wat jouw perfecte maat is. Wil je liever face-2-face advies? Laat het dan opmeten door een professional. Hij/zij weet precies waar en hoe te meten. Ook kan er advies gegeven worden over het soort bh, want er zijn zoveel soorten. Geef hierbij ook je wensen aan, zoals bijvoorbeeld extra steun. Hier houden ze dan rekening mee.

Zit jouw bh wel goed? Check het met deze tips!