Niets is fijner dan de ochtendzon op je gezicht en een verse kop koffie in de hand. Koffie is bijna onmisbaar in ons leven. Wat voor relatie hebben wij eigenlijk met koffie? We maken hiervoor even een duikje in de geschiedenis van koffie en de verschillende manieren waarop mannen en vrouwen ermee omgaan.

Geschiedenis

Koffie werd rond de tiende eeuw ontdekt in Ethiopië. Het verspreidde zich vervolgens naar Jemen, waar het bekend werd als de ‘wijn van Arabië’. Pelgrims die Mekka bezochten, kregen het nieuws over de koffie in Jemen mee en verspreiden het vervolgens over Europa. Daarna wilden bijna alle landen in Europa niets anders dan deze Arabische koffiebonen kopen. Nederland ging een stap verder en importeerde koffiezaden om eigen koffieplanten te kweken. Dat deden ze op Java. Het was toen dat in Indonesië de koffieplantages ontstonden.

 

Het malen van gebrande bonen geeft de meeste aroma in de koffie af. De cafeïne in de boon is al aanwezig, die komt dus direct van de koffieplant. Cafeïne heeft binnen tien minuten effect op het menselijk zenuwstelsel. Daarna worden we alerter en krijgen we meer energie.

Mars en venus

Uit onderzoek blijkt dat 52% van de mannen koffie drinkt, vergeleken met 32% van de vrouwen. Een opmerkelijk verschil. Vrouwen blijken ook meer sociale koffiedrinkers te zijn. Ze kunnen echt een uur lang over een cappuccino doen en ondertussen gezellig kletsen. Voor mannen is zwarte koffie de enige echte zwarte motor en ze drinken het puur om er energie van te krijgen. Mannen zijn zelden sociale koffiedrinkers.

 

Het drinken van andere soorten koffie is ook meer gebruikelijk onder de vrouwen. Deze drinken graag lattes en variaties op gewone koffie, terwijl mannen liever simpele zwarte koffie drinken. Mannen drinken zelden melk, laat staan ​​suiker, in hun koffie. ‘Candy in Black Gold’, daar houden mannen niet van. Het zal de stoerheid wel zijn!

Het effect van koffie op mannen en vrouwen

Normaal gesproken geeft cafeïne in de koffieboon binnen tien minuten na het drinken van koffie een effect af. Nu blijkt dat koffie drinken een sterker effect heeft op mannen dan op vrouwen. Mannen halen veel meer energie uit de koffieboon dan vrouwen. Misschien omdat ze het sneller drinken? Het antwoord hierop moeten we je schuldig blijven.

Tenslotte

Koffie is al jaren ’s werelds populairste warme drank en we vrezen dat dat niet snel zal veranderen. We trokken de conclusie dat mannen en vrouwen verschillende koffiedrinkers zijn. We drinken het beiden, maar mannen drinken het gemiddeld meer en vooral sterker.