Het is een van de leukste dingen om naar uit te kijken: een vakantie naar een zonnige bestemming. Heerlijk! Er komt natuurlijk wel een stukje voorbereiding bij kijken, zoals het inpakken van je koffer. Wat heb je zeker nodig op de plek van bestemming? Dit zijn handige tips.

Bad-benodigdheden

Grote kans dat je op de zonnige bestemming lekker aan het water gaat liggen. Aan de zee, een meer of een zwembad: het is maar net wat er te vinden is in de buurt van de accommodatie. En daar heb je natuurlijk mooie badkleding bij nodig! Draag een bikini, in een leuke kleur of met een printje erop. Het is maar net wat er bij jouw stijl past. Ook een basic bikini is een fraaie optie. Moeilijk kiezen? Dan kun je lekker afwisselen! En er zijn meer bad-benodigdheden om aan te denken. Neem ook een fijne strandhanddoek mee, waar je heerlijk op kunt loungen. Trek een luchtige jurk of een ander makkelijk kledingstuk aan over je badkleding als je onderweg bent naar de zee of het zwembad. Aan je voeten is het ideaal om een paar slippers of sandalen te dragen.

Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is essentieel om mee te nemen als je naar een warme bestemming gaat. Of je nu gaat zwemmen of het water een dagje overslaat, smeer je altijd goed in. Zo ben je beschermd tegen schadelijke uv-straling. Hoe hoger de SPF van je zonnebrand is, hoe beter. Smeer je alvast in voordat je de deur uitgaat. En neem de zonnebrandcrème ook zeker mee, om je gedurende de dag nog een paar keer opnieuw in te smeren. Op die manier weet je zeker dat je goed zit. Met een speciale spray is het bijvoorbeeld extra makkelijk om je gezicht in te smeren. Hier kun je anders ook bijvoorbeeld een dagcrème met SPF voor gebruiken, mocht je dit handiger vinden.

Kleding

Je draagt verschillende kledingstukken als je op vakantie bent. Badkleding vormt uiteraard een belangrijk onderdeel, zoals we hierboven al noemden. Trek bijvoorbeeld een stijlvol badpak met beugel aan als je gaat zwemmen of zonnen. Verder neem je zomerse kleding mee, zoals jurken en rokken. Een luchtige blouse is ook zeker welkom. Of draag juist een mooi hemdje of T-shirt. Een korte broek is tevens een aanrader. Kan het op de plek van bestemming ’s avonds nog wat afkoelen? Of is het ’s ochtends vroeg juist nog best fris? Neem dan ook een lange broek mee, al is het maar voor de zekerheid. Ook een trui of een jasje is in dat geval welkom. Het is een aanrader om op die manier op allerlei situaties voorbereid te zijn. Nog een tip: zorg dat je van de losse kledingstukken die je meebrengt, verschillende leuke outfitcombinaties kunt maken. Dat maakt het makkelijk om je outfits samen te stellen tijdens de vakantie – en daarbij natuurlijk steeds weer fashionable voor de dag te komen. Een laatste aandachtspunt gaat uit naar je schoenen: neem vooral schoenen mee die lekker zitten, zodat je er goed op kunt rondlopen. Van sandalen tot sneakers, er is genoeg om aan te denken.

Camera

Het is leuk om op reis mooie foto’s te maken. Neem daarom zeker een camera mee. Je kunt ook foto’s met je telefoon maken, als je dit makkelijker vindt. Maar het voordeel aan het meebrengen van een camera, is dat je er sneller aan denkt om ook daadwerkelijk foto’s te maken. En dat zorgt er na afloop van de vakantie weer voor dat je nog heerlijk kunt nagenieten. Pak de foto’s er regelmatig bij en kijk er met plezier op terug! Heerlijk, dat stukje napret.

Hierboven beschreven we verschillende handige onderdelen voor een vakantie naar een zonnige bestemming, maar denk natuurlijk ook nog aan de onderdelen die je altijd nodig hebt op reis. Zoals je paspoort en eventueel andere documenten, je telefoon en je opladers. Alles gereed? Dan ben je klaar voor vertrek. We wensen je een hele mooie vakantie toe!