Op ongedwongen en onverwachte momenten ontstaan de meest kostbare gesprekken. Op de achterbank van de auto kom je een schat aan informatie te weten van je kinderen. Voor spiegels in Badkamers kun je elkaar wel of niet aankijken en de meest ontboezemende dialogen voeren. Op dit terrein, in de eigen ruimte in huis, die alleen voor intimi toegankelijk is. Nadat je een mooie badkamer in de showroom hebt uitgezocht en door een installateur hebt laten monteren, komt er niemand meer buiten jou. Eventueel met partner of jonge kinderen. Maar altijd in een vertrouwde sfeer van een prettige omgeving die functioneel is en meteen ontspanning biedt. Onze moderne badkamers hebben steeds vaker iets weg van een kleine spa. En alleen in een relaxte sfeer ontstaan openhartige gesprekken. Let er maar eens op.

Badkamer en keuken als zoekcriterium voor huizenzoekers

Al is de zoektocht naar een nieuw huis in deze tijd van woning schaarste zo lastig. De focus naar een nieuw huis ligt na de locatie en prijs al snel bij de staat van keuken en badkamer. Die moet oké zijn of met een kleine of grote verbouwing goed aan te passen zijn. Dan pas gaan we verder kijken. We gaan dan Badkamer inspiratie opdoen in de showroom en worstelen ons door een verbouwing heen. Deze ruimte in ons huis vraagt om een persoonlijke inrichting. En vraagt na zo’n 15 jaar om vervanging. Nieuwe materialen, andere indeling of andere kleuren en stijlen triggeren ons om weer eens aan de slag te gaan. We verdragen de overlast van een verbouwing graag voor een frisse en sfeervolle badkamer. Misschien weer aangepast en meegegroeid met je wensen die passen bij je levensfase. Bijvoorbeeld een dubbele wastafel in een jong gezin, of een inloopdouche voor senioren. Steeds in de wetenschap dat bij verkoop van je huis een mooie nieuwe badkamer zichzelf grotendeels terugbetaalt.

Verduurzaming

Als je dan toch met je badkamer bezig bent, zul je verduurzaming willen toepassen. Dat is het moment om na te denken over energiebesparing. Kan ik andere energiebronnen inzetten dan olie of gas om mijn badkamer en water mee te verwarmen? Daarmee neem je je verantwoording naar de leefbaarheid van de aarde, voor jezelf en latere generaties. Allereerst kun je je richten op energiebesparing. Een waterbesparende douchekop is eenvoudig aangeschaft en gemonteerd. De manier van verwarmen en warm water voorziening moet worden getoetst aan duurzaamheidseisen. De energie die je níet verbruikt is de schoonste energie.

Mooie gesprekken in de badkamer