Mierenoverlast effectief verhelpen

Mieren zijn een bekend ongediertesoort die voor veel overlast kunnen zorgen. De schade die deze beestjes te weeg brengen is vaak niet mis. Wanneer je kampt met een mierenplaag is het daarom verstandig om adequaat op te treden. Mieren planten zich namelijk razendsnel voort waardoor een nog grotere plaag al snel op de loer ligt. Laat het dus zo ver niet komen en schakel een professionele mierenbestrijder in.

Hoe herken je een mierenoverlast?

Voordat een ongediertebestrijder kan starten met de bestrijding, moet hij weten om welke ongediertesoort het gaat. Dit is bij sommige ongediertesoorten niet altijd direct duidelijk. Maar het herkennen van een muizenplaag is niet zo moeilijk. Vaak ontdek je een mierenplaag doordat je mieren door het huis ziet lopen. En ook de aanwezigheid van muizenkeutels in huis duidt op een muizenplaag. Daarnaast kunnen ook aangevreten plinten en aangevreten voedselverpakkingen aanwijzingen zijn voor een muizenplaag. Kamp jij met een muizenplaag in huis? Laat een professionele ongediertebestrijder dan de mieren bestrijden.

Welke schade kunnen mieren aanrichten?

Het hebben van mieren in huis vindt bijna niemand fijn. Gelukkig kunnen mieren niet veel schade aanrichten. Echter is het wel belangrijk om snel de mieren te bestrijden. In tegendeel tot mieren, kunnen muizen wel veel schade aanrichtenZo kunnen de muizen bijvoorbeeld de plinten of overige meubels in huis kapot knagen. Daarnaast zijn de muizen gek op al het voedsel dat in huis te vinden is. Ze zullen zich dan ook zonder moeite door voedselverpakkingen heen knagen. Hebben de muizen zich inderdaad tegoed gedaan aan jouw voedselwaren? Dan is het van groot belang dat jij dit voedsel niet meer eet. Muizen dragen namelijk allerlei ziektes met zich mee die ze via het voedsel makkelijk kunnen overdragen. Muizen kunnen dus een serieuze bedreiging voor jouw gezondheid vormen.

Zo houd je mieren op afstand

Je bent mieren liever kwijt dan rijk, maar wat kun je doen om te voorkomen dat mieren jouw woning binnenkomen? Het zijn toch beestjes waar je geen invloed op kunt uitoefenen? Jawel! Je kunt jouw woning eenvoudig onaantrekkelijk maken voor deze en andere ongediertesoorten. Zo kun je de mieren op een dwaalspoor zetten. Dit kan je doen door bijvoorbeeld frequent te dweilen. Ook is het verstandig om kieren en plinten goed af te kitten en zwerfvoedsel goed op te ruimen. Met deze relatief simpele toepassingen houd je de mieren op afstand.

Mierenoverlast effectief verhelpen