We hebben al jaren een heerlijke overkapping met daaronder onze prachtige loungeset. En geloof mij, daar zijn we ontzettend blij mee. Toch is het geen “gezellig” plekje om te zitten. Tijd om daar dus eens verandering in te brengen en een gezellig plekje in je tuin te maken!

Before

Zoals je op de before foto kunt zien is dit hoekje in onze tuin een beetje saai en grauw. Niet gek, want er staan natuurlijk geen planten, geen decoratie en alles is grijs. Dit komt ook wel een beetje omdat de kinderen altijd alles van tafel pakken en Noé een periode heeft gehad waarbij ze alle potgrond uit de plantenbakken haalde. Gelukkig zijn ze alweer wat ouder (en wijzer) en hoef ik daar minder bang voor te zijn. Tijd om dus maar verandering aan te brengen! In samenwerking met Intratuin ben ik de uitdaging aan gegaan om van deze saaie loungehoek een gezellig plekje in de tuin te maken

Before

Tip 1: Kies een stijl

Houd je van een strakke tuin? Of ben je net als mij gek op de bohemian / Ibiza stijl? Voor dat je de Intratuin in rent als een dolle tuinmeubelen en van alles en nog wat in je karretje gooit is het slim om eerst te kijken naar welke sfeer je wilt creëren. Zelf vind ik het handig om een moodboard te maken (bijvoorbeeld op Pinterest) zodat je niet met allerlei verschillende items thuis komt die niet bij elkaar passen.

Tip 2: Wel of geen planten?

Niet iedereen is een planten mama. Ik vergeet bijvoorbeeld regelmatig om de planten water te geven en moet je eerlijk zeggen dat er maar 1 plant is die het nu langer dan 2 jaar heeft overleefd bij mij. Toch vond ik het voor het “gezelligheidsgehalte” echt nodig om wat groen in de overkapping te gaan zetten. Wie weet ga ik toch ooit nog groene vingers krijgen?

Ben je nou écht bang dat groen in je tuin het niet overleefd? Ga dan voor droogbloemen. Staat super gezellig en past ook perfect in de boho tuin!

Tip 3: Kleur keuze

Laat de kleur uit je moodboard terugkomen op verschillende plekken Zo heb ik de beige en pastel tinten laten terugkomen in onze nieuwe kussens (hoe leuk zijn die!!) maar ook zie je het terug in de droogbloemen, houten vaas en de mand van de grote plant. Ik heb de kleur van de kussens gekozen die perfect bij de stijl en tuinmeubels passen die we nu hebben.

Tip 4: Gebruik verschillende materialen

Ook door te spelen met verschillende materialen kun je een mooie sfeer in je tuin creëren. Ik besloot om rotan af te wisselen met onder andere een metalen pot, houten vaas en een vaas van glas. De verschillende materialen bij elkaar geven een leuke sfeervolle uitstraling.

Tip 5: Vraag advies

Een van de belangrijkste tips die ik je nog wil meegeven is, vraag advies! No shame in het niet hebben van groene vingers. Maar vraag daarom advies over welke planten wel of niet kunnen in je tuin. Zorg er voor dat je weet waar je iets wilt plaatsen (denk hierbij aan hoeveel zonlicht de plant te verduren gaat krijgen). Zo weet je zeker dat je een plant mee naar huis neemt die het gaat overleven op de door jou gekozen plek. Of in ieder geval een grotere overlevingskans heeft haha!

Hopelijk vonden jullie de tips handig! Ik ben in ieder geval helemaal blij met mijn gezellige plekje en ga er deze zomer nog heel veel van genieten!