Het tuinseizoen is weer begonnen en wat hebben we al kunnen genieten van heerlijk weer. Wanneer het zonnetje zich laat zien is in de tuin vertoeven een prima bezigheid. Is jouw tuin toe aan vernieuwing, maar wil je het niet te groots maken of er teveel geld in steken? Dat hoeft ook niet, want met deze eenvoudige upgrades krijgt jouw tuin een nieuwe look!

Overkapping

Een overkapping geeft heel veel flair aan je tuin. Je kunt er natuurlijk eentje laten plaatsen, maar dit kost vrij veel geld. Ben je een beetje handig, dan kun je het ook zelf makkelijk maken. Zorg voor genoeg houten palen en kies bijvoorbeeld voor lexaan voor projecten. Op internet zijn geregeld hele fijne DIY videos te vinden, ook wat een overkapping betreft. Het fijne van zelf maken is dat je er je creatieve ik in kwijt kunt en het vaak toch een stuk goedkoper is.

Likje verf

Schuttingen…het zijn flinke aankopen. Tegenwoordig is het laten plaatsen van een nieuwe schutting bijna geen doen meer en kost het je bijna een rib uit je lijf. Is de constructie van jouw schutting nog prima, maar vind je de kleur niets? Met een likje verf krijgt je schutting al een hele nieuwe look & feel en jouw tuin ook. Het is wel een karweitje wanneer je een grote tuin en dus een grote schutting hebt, maar het resultaat is fantastisch!

Groen

Groen in je tuin maakt je gelukkig. Heb je al groen in je tuin? Nieuwe plantjes of siergrassen kunnen altijd! Maak ergens een nieuwe border of koop een mooie grote pot als statement piece en zet hier nieuw groen in. Heb je een schuurtje? Daar kun je een haakje aan hangen met een hangpot met daarin een hangplant, ook superleuk om wat extra groen in je tuin te creëren.

Tuinkussens

Tuinkussens komen vaak bij de tuinset die je koopt, maar tussendoor eens vervangen kan heel makkelijk. Meet even goed de maten op (met name bij een loungeset) en ga op zoek naar nieuwe kussens. ook kun je ervoor kiezen om je bestaande kussens opnieuw te laten stofferen. Een mooi printje kan zo meteen een hele andere sfeer geven aan jouw tuin.

Buitenkleed

Tot slot het buitenkleed. Is jouw tuin nog wat saai en ontbreekt er wat, maar weet je niet zo goed wat? Probeer dan eens een buitenkleed. Deze komen in allerlei maten, vormen en designs en zijn er dus voor elke tuin. Het geeft meteen een sfeervol hoekje in je tuin om heerlijk in te genieten!