Als gezin heb je het vaak heel druk. De dagen en weken vliegen voorbij en voor we het weten is er alweer een maand om. Binnen een gezin gaat er veel tijd naar de kinderen en hoewel dat helemaal prima is, is het ook belangrijk dat we onszelf en onze partner niet vergeten. Plan dus zo af en toe een avondje uit samen. Denk je nu: dat is moeilijk in verband met de kinderen? Na het lezen van dit artikel niet meer!

Begin op tijd

Omdat ons leven al druk genoeg is met allerlei afspraken is het belangrijk om jullie avondje uit op tijd te plannen. Het klinkt misschien heel gek om al weken vooraf iets vast te leggen, maar weet dat wanneer je dit niet doet het er vaak ook niet van komt. Dat is zonde, want ook jij en jouw partner verdienen het om af en toe eens even tijd voor elkaar te hebben. Zorg ook dat je het huis uit gaat, want thuis ben je toch al snel geneigd om de was te doen, te strijken etc. Buitenshuis is die verleiding er niet en kun je op en top genieten van de tijd met elkaar.

Oppas aan huis

Mocht je nu meteen in de paniek schieten hoe dit dan met je kinderen moet, dan hebben we een hele makkelijk oplossing. Vraag eens een oppas aan huis. Je kunt natuurlijk misschien al regelmatig terugvallen op één van de ouders, maar weet dat er meer mogelijkheden zijn. Heb je een oppas in Vught of omgeving nodig of zoek je een oppas in Rosmalen? Het maakt niet uit waar, want door heel Nederland kun je een oppas vinden. Zoek wel goed en houd vooraf een goed kennismakingsgesprek, zodat je weet of die klik er ook echt is. Voel je je er happy bij en is dat wederzijds? Laat dan de kindjes eens kennismaken. Wanneer dat ook klikt weet je dat je met een gerust hart weg kunt gaan.

Snacks en bites

Wanneer er iemand komt oppassen is het belangrijk dat je ook voor diegene zorgt. Haal wat lekkers in huis, zoals lekkere snacks en bites en een drankje (geen alcohol!). Vraag desnoods diegene wat hij of zij lekker vindt. Wanneer je goed voor diegene zorgt weet je dat je er vaker op kunt terugvallen.

Betrek de kinderen

Tot slot is het belangrijk dat je de kinderen erbij betrekt. Wanneer ze echt heel klein zijn is dat natuurlijk niet nodig, maar iets ouder kunnen ze het vaak wel al begrijpen. Leg ze uit dat jij en papa/mama even weg zijn en later op de avond, als zij in bed liggen, weer terugkomen. Vertel ook dat er iemand is die op ze past en noem de naam, waardoor de kindjes zich al iets kunnen voorbereiden.

Have fun!