LEGOLAND Billund, het enige echte originele park van LEGO is ondertussen wel een iconische bestemming voor gezinnen. Ben jij er al eens geweest? Mocht je ons volgen op Instagram weet je dat wij er onlangs waren en ook een bezoek hebben gebracht aan Legoland. Benieuwd of het de moeite waard is en wat je hier allemaal kunt doen en zien? In dit artikel vertellen we er alles over.

LEGOLAND Billund

LEGOLAND Billund opende zijn deuren in 1968 en sindsdien is dit een topper van een attractiepark. Je kunt er namelijk meer dan alleen bouwen, want het staat vol met attracties, shows en andere activiteiten die zijn geïnspireerd op de beroemde steentjes. Het park verdeelt zich in verschillende themagebieden, elk met eigen unieke attracties en dingen om te zien. Zo heb je bijvoorbeeld Miniland, vergelijkbaar met Madurodam maar dan is alles gemaakt van LEGO. Ook is er de onlangs geopende Peppa Pig Playground en Duplo Land voor de allerkleinsten en heb je o.a. Legoredo Town met te leuke waterattracties en Adventure land met wat spannendere attracties zoals een vette achtbaan. Voor de fans is er Ninjago World, Polar Land en Knights’ Kingdom.

Attracties

Zowel voor jong als oud zijn er genoeg leuke attracties te vinden. Er is een leuke monorail, maar ook een treintje op de grond die je door het park rijdt, er zijn bootjes, safari autootjes, vliegtuigjes en veel meer. Wil je het liever wat ruiger dan kun je genieten in de achtbanen, het kasteel etc. Ook zijn er in elk gebied genoeg plekken en ruimtes om lekker creatief bezig te zijn met de LEGO steentjes. Je vindt er voorbeelden om na te bouwen, maar kunt ook jouw fantasie de vrije loop laten gaan. Op gezette tijden kun je genieten van shows en voor een hapje en een drankje kun je terecht bij de vele faciliteiten.

Tips voor gezinnen

Ga je als gezin naar LEGOLAND Billund, dan is het verstandig om een goede voorbereiding te treffen. Zo weet je wat je kunt verwachten en kom je niet voor verrassingen te staan.

  1. Boek vooraf: Het beste is om je tickets voor LEGOLAND Billund vooraf thuis te boeken. Dit doe je makkelijk online. Zo weet je zeker dat je tickets hebt, want in de vakanties kan het er vrij druk zijn. Ook kun je alvast wat beginnen met voorbereiding van je bezoek.
  2. Download de app: Net zoals vele andere attractieparken heeft ook Legoland Billund een eigen app. Hier kun je een handige kaart terugvinden en zie je per attractie makkelijk de wachttijden. Dit is onwijs handig en hiermee maak je betere keuzes om tijd mee te besparen.
  3. Breng eten en drinken mee: Hoewel je op het park genoeg keuze hebt uit eten en drinken mag je hier gerust je eigen snacks en eten meenemen. Hierdoor kun je de kosten wat drukken en kun je bijvoorbeeld lekker picknicken met z’n allen samen. Op het park zijn genoeg bankjes en picknicktafels waar je aan kunt zitten.
  4. Boek twee dagen: Al met al is het een groot en compleet attractiepark. Mocht je alles willen zien en doen, dan heb je hier zeker twee dagen voor nodig. Wij dachten vooraf dat het wel meeviel, maar het is dus echt groter dan verwacht. In twee dagen tijd kunnen je kinderen ook meer dan één keer in een attractie.

Onze ervaring

Wij hebben echt enorm geluk gehad met het weer en de drukte. We hoefde nagenoeg nergens in de rij te staan en konden zelfs bij een aantal attracties een extra rondje zonder opnieuw in de rij te staan. Daarnaast vonden we het ook enorm leuk dat Manu overal in kon. Hij is 4 jaar en 110 cm lang ter referentie. Over het algemeen kan je dan bij andere parken vaak niet in alle attracties, maar hier is alles er echt op gemaakt. Wij kunnen dit prachtige park echt aan iedere LEGO fan aanbevelen!

Kaartjes voor LEGOLAND Billund zijn online verkrijgbaar via www.legoland.dk. Er zijn regelmatig acties, dus hou de website goed in de gaten. Veel plezier!