Knutselen voor halloween met je peuter-2
Vrijdag 31 oktober is het weer Halloween! Gezellig met je peuter je huis opvrolijken met allerlei leuke knutsels. Lekker warm binnen met een kop chocolademelk, kun je samen met je peuter allerlei passende accessoires knutselen. Maar wat kun je allemaal met je peuter maken?

Knutsel materialen

Wanneer je gaat starten om samen met je kindje te gaan knutselen, is het belangrijk om te zorgen voor een goed afdekzeil op je tafel. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er onherstelbare schade aan je eettafel ontstaat. Een kliederschort voor je peuter is natuurlijk ook niet overbodig. Zorg er voor dat je altijd een vochtige doek bij je hebt liggen om de handjes van je kind af te vegen. Het is handig om je kindje goed hoog te laten zitten aan tafel. Er zijn verschillende knutselspullen te verkrijgen voor Halloween. Leuke plakplaatjes, in de vorm van een spookje of pompoenen, kan je overal bestellen en kopen. Chenille draad of zwarte wol is handig om te hebben. Lijm en verf en kwasten zijn een must. Zo ook een kinderschaar en een prikpen met prik lap. Zorg dat je voorraad helemaal op orde is voordat je begint!

Knutsel tips

Als jullie helemaal klaar zitten om te gaan beginnen, is het tijd om je ideeën om te zetten in daden. Je kunt op stevig oranje papier verschillende pompoenen tekenen, je kind kan het dan uitknippen of uitprikken en vervolgens versieren. Versieren kan met verf, plakplaatjes of glitterlijm. Met zwart wol en wat stokjes kan je er een pompoenmobiel van maken. Leuk om bijvoorbeeld aan een lamp te hangen.

 

Een ander idee is het maken van een spinnenweb. Je hebt hiervoor wel wat kastanjes nodig. Leuk om samen met je kindje kastanjes te gaan zoeken in het bos of park. Wanneer je satéstokjes in de kastanje prikt, ontstaat er een soort wiel. Als je daar wol omheen weeft dan ontstaat er een spinnenweb. Wanneer er een beginnetje is gemaakt kan je peuter de wol er prima zelf omheen winden. Een spinnetje gemaakt van zwart chenille draad maakt het natuurlijk helemaal af!

Halloweenproof

Tot slot een laatste knutseltip. Koop wat lolly’s en maak hier met een touwtje een opengevouwen zakdoekje omheen. Teken er oogjes op en je spookje is klaar. Wanneer je er meerdere maakt is het een leuke tractatie om uit te delen als er kinderen aan de deur komen voor trick or teat!

Knutselen voor halloween met je peuter