Je woonkamer licht houden tijdens donkere dagen

We kunnen er niet omheen, de tijd van donkere dagen is nu toch echt aangebroken. De kans is groot dat wanneer jij thuis komt van werk, het buiten al donker is. Tijd om het wat lichter te maken in je woonkamer. In dit artikel geven wij je drie tips hoe jij jouw woonkamer toch licht houdt tijdens donkere dagen, lees je mee?

Houten jaloezieën

Heb je donkere gordijnen als raamdecoratie? Grote kans dat het dan in huis nog donkerder lijkt. Mijn tip: schaf houten jaloezieën aan in een lichte kleur. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor donkere kleuren, maar met lichte kleuren houdt je je woonkamer veel frisser. Wij hebben zelf witte houten jaloezieën, hierdoor blijft onze woonkamer een stuk lichter. Het zorgt voor meer natuurlijk licht en ook wanneer het donker is, blijft het optisch lichter in huis.

Kaarsen

De tip voor natuurlijk licht is hierboven al gegeven, maar ook sfeerlicht is tijdens de donkere maanden belangrijk! Kaarsen, theelichtjes, kandelaars, windlichten, you name it. Ik ben dol op kaarsen, vooral tijdens de wintermaanden. Ik vind het heerlijk knus en het staat ook nog eens gezellig. Als ik een dagje ga shoppen, kom ik ook bijna altijd thuis met een nieuw theelicht, herkenbaar? Tegenwoordig kijk ik wat vaker naar grote theelichten of kandelaars, dit is een echte blikvanger in je interieur.

Verlichting

Is het naast de lichte raambekleding en kaarsen nog steeds te donker in huis? Kijk dan naar mooie verlichting! Waarschijnlijk heb je al wel een grote hanglamp boven je eettafel of woongedeelte, maar ook kleine lampjes kunnen een groot verschil maken. Bijvoorbeeld een wandlamp aan de muur, of een tafellamp op het tv-meubel. Dit is niet te hard licht, maar geeft toch genoeg verlichting tijdens een donkere avond.

Wat doe jij in huis om het lichter te maken?

Je woonkamer licht houden tijdens donkere dagen