In 7 stappen een thuispedicure

Of je nu eelt op je voeten hebt, of dat je op zoek bent naar een lekkere dag waarop je jezelf eens heerlijk kunt verwennen. Jezelf een thuispedicure geven is altijd een goed idee. Met een klein beetje tijd en moeite kun je ervoor zorgen dat je voeten weer zijdezacht worden, en dat je nagels weer perfect gelakt zijn.

In 7 stappen een heerlijke thuispedicure!

Zorg voor alle benodigdheden.

De eerste stap voor de ultieme thuispedicure is door te zorgen dat je alles in huis hebt om je tenen mee te verwennen. Je kunt beter iets te veel in huis hebben dan dat je tekort komt. Wees niet te enthousiast met inkopen, maar zorg er ook voor dat je jezelf niet te kort doet. Je hebt bijvoorbeeld een emmertje water nodig voor een voetbad, een nagelknipper, een vijl en een staafje waarmee je de nagelriem iets kunt terugduwen, een vijlblok en natuurlijk een mooie nagellak.

Verwijder alle oude nagellak en een fijn voetbadje

Verwijder alle eventuele nagellak die er nog op de nagels zit met een nagellak remover, en begin met misschien wel het beste gedeelte van allemaal, het heerlijke voetbad! Vul een emmer of een tobbe met warm water en, als je dat prettig vindt, een beetje badzout. Nu is het dan tijd om eens heerlijk achterover te gaan zitten en even lekker te genieten van de ontspanning.

Nagels knippen en vijlen.

Vervolgens kun je beginnen met het vijlen en knippen van de nagels op de goede lengte en je gebruikt een nagel clipper om de teennagels op een dusdanige manier te knippen dat je bij het uiteinde nog net een wit randje kunt zien. De vorm van de vijl moet enigszins vierkant zijn, volg een zo natuurlijk mogelijke bovenlijn van je tenen, vijl de scherpe randjes eraf.

Tijd voor zachte voeten!

Maak nu de randen van de nagels glad middels het vijlblok. De zojuist geknipte randen zijn vooral belangrijk. Vervolgens gebruik je een puimsteen om eventueel eelt bij de hielen en bij de bal van de voeten te scrubben. Dit kan redelijk hard, hier is de huid vaak gevoelloos.

Laatste voorbereidingen voor het lakken en base coat opdoen.

Haal de voeten uit het bad en leeg de emmer of tobbe. Wanneer je het prettig vind dan kun je de voeten nog behandelen met voetencrème of olie na het drogen. Doe vervolgens een transparante nagellak op als beschermlaag. Dit voorkomt gele nagels wanneer je bijvoorbeeld een rode nagellak wilt op doen.

Ga voor een kleurtje!

Vervolgens doe je de gekleurde nagellak op die je mooi vindt, begin altijd in het midden van de nagel dichtbij de nagelriem, en maak lange stroken richting het uiteinde. Werk van het midden naar buiten, totdat alle nagels gelakt zijn. Alles wat buiten de randjes komt kan worden weggeveegd met een vingernagel of een wattenstaafje met wat nagellakremover. Zorg er wel voor dat je vooraf je nagels even vet vrij maakt, dan hecht de nagellak beter.

En als laatste…

Wacht een aantal minuten totdat de lak droog is en voeg vervolgens nog een zogenoemde top coat toe. Dit zorgt ervoor dat de nagellak langer blijft zitten. Scherm je voeten vervolgens op zijn minst een kwartier af totdat alles helemaal droog is, en controleer daarna met de vingers of alles daadwerkelijk helemaal is opgedroogd.

Hope you enjoyed your home pedicure!

In 7 stappen een thuispedicure