dubbele beglazing

Bij dubbele beglazing denk ik altijd aan die jampotglazen van tante Marie. Die kwam dan een keer in de week op zondag even langs. Je hoorde ze altijd al van grote afstand aankomen. Hadden we toen maar dubbele beglazing. Als staat dubbele beglazing er meer om bekend dat het vooral alles binnen weet te houden.

En dus ook de warmte tijdens de koudere dagen waar iedere vrouw de verwarming graag een extra duwtje geeft. Ik denk dat het echt een vrouwen dingetje is. Naar maanden zeuren over de hoge energiekosten mocht manlief toch een adviseur op de koffie vragen om meer te weten over dubbele beglazing.

Waar mijn gedachten bij de HR en alle plusjes al snel heel ergens anders was. Je snapt vast en zeker wat ik bedoel. Want dat is typisch een mannending waar wij vrouwen ons eigenlijk niet mee willen of moeten bemoeien. Tot het punt waarop de bedragen ineens genoemd werden.

Duizenden euro’s investeren voor enkele tientjes voordeel?

Wat ik nooit snap is dat je duizenden euro’s wil investeren om uiteindelijk enkele tientjes te gaan besparen. Waarbij er altijd een mooi verhaal komt dat je het over 6 jaar al terugverdiend hebt. Ik mis dan wel 6 jaar aan nieuwe schoenen… die man wist dus eigenlijk niet waar het over gaat. Zou hij geen vrouw des huizes hebben dan? Vast niet! Dat was absoluut duidelijk. Misschien dat een tweede kop koffie helpt was mijn gedachten.

Maar bij die tweede kop koffie kwam het niet meer goed. De formulieren werden tevoorschijn gehaald en hij zou er ook een foldertje bij doen voor andere vormen van energie besparen door goede isolatie. Na de kop koffie sloot de beste man af dat wij binnen enkele dagen de offerte al zouden ontvangen. Pfff wat zag ik daar tegenop.

Maar eerlijk is eerlijk, nu zitten we er wel warmpjes bij!

Pling! De offerte kwam via de mail zoals beloofd en ook nog eens diezelfde dag. Terwijl ik nog niet eens van de schrik bekomen was riep manlief dat het eigenlijk best meeviel. Zullen we het doen? Alsof ik een keuze had. Ja, laten wij het maar doen zei ik bescheiden.

Nu maanden later moet ik eerlijk bekennen dat de dubbele beglazing mij alles meevalt. We zitten er heerlijk warmpjes bij nu tijdens de koudere dagen en hebben veel minder last van geluiden uit de omgeving. Al kan ik de komende jaren misschien geen nieuwe schoenen kopen.

Wie mij nu vraagt of ik nog altijd aan tante Marie denkt bij dubbele beglazing moet ik zeggen dat dit nog altijd het geval is en nooit anders zal zijn. Het was een prachtig mens! Al was ze soms wat extravagant!

Is jouw manlief ook aan het rekenen geslagen? Zeurend over de te hoge energierekening? Denk dan ook eens aan tante Marie, dat maakt het een stuk leuker. Zelfs als je een tijdje geen nieuwe schoenen kunt kopen! Met dubbelglas zit je er namelijk warmpjes bij komende winter! Je kunt bovendien ook profiteren. Het ontvangen van subsidie dubbelglas 2021 is daar een van.

Subsidies dubbelglas zijn net als de slogans van de Mediamarkt!

Als het om korting of voordeel gaat ben ik van de partij. Dat is toch iets waar wij vrouwen veel meer verstand van hebben. Tenminste dat maakte ik mijzelf wijs. Tot het moment je op zoek bent naar informatie over subsidies op dubbelglas aanvragen en het toch een beetje op de slogan van de mediamarkt lijkt.

Maar na wat uitzoeken was het duidelijk. Je kunt een aanvraag indienen over de totale investering van dubbele beglazing. Daarvan kun je tot wel 20 procent terugkrijgen. Dus toch die nieuwe schoenen die ik eigenlijk al een beetje had opgegeven. Dat maakt toch een hoop goed.

Je profiteert bovendien ook nog van een extra bonus over de investering wanneer het zorgt voor minder energieverbruik. Nu kan ik je daarover vertellen dat mijn graadje warmer theorie door de dubbele beglazing een stuk minder geworden is. Dus die energie besparen we zeker!

Gelukkig kan dat mannetje van die twee koppen koffie ook een hoop voor je regelen. Een deel van de mooie praatjes is namelijk echt waar! Zelfs als energie een mannending is. Doe vandaag dus nog een aanvraag voor je investering voor volgend jaar en ontvang subsidie dubbelglas 2021!

En natuurlijk voor het geld al aan iets heel anders is besteedt dan de nieuwe schoenen waarvoor je een plekje in je kast hebt gereserveerd!

Energie besparen met dubbele beglazing?(gastblog)